Κ. Σκρέκας: Νέα μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τη Μεσοχώρα

 Στη Ραδιοφωνική Λέσχη 97,6 μίλησε σήμερα ο τρικαλινός Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, όπου ανέφερε για τα αιολικά πάρκα και το φράγμα Μεσοχώρας τα εξής:

«Το ξέρουμε και έχει ειπωθεί ότι όταν κάπου ανοίγει μια ανεμογεννήτρια, κλείνει ένα φουγάρο. Είναι κάτι που πρέπει να γίνει, να τοποθετηθούν σταδιακά ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά. Από την άλλη, όλα πρέπει να γίνουν με έναν σχεδιασμό και δεν γίνεται να βάζουμε όπου θέλουμε, ότι θέλουμε. Εμείς θα ολοκληρώσουμε πολύ γρήγορα το ειδικό χωροταξικό πλαίσιο για τις ανανεώσιμες πήγες ενέργειας, όπου με βάση συγκεκριμένους κανόνες θα αποτυπωθεί σε ποια σημεία θα μπορούν να κατασκευαστούν ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά. Θα γίνουν όλα βάσει σχεδίου. Άρα, αν δεν έχει ξεκαθαριστεί πού θα πάνε οι ανεμογεννήτριες δεν θα γίνει τίποτα. Μόνο σε ότι έχει ήδη αποφασιστεί και δρομολογηθεί δεν γίνεται να αλλάξει κάτι.

Το υδροηλεκτρικό έργο της Μεσοχώρας πρέπει να ολοκληρωθεί και αποδοθεί στην κοινωνία, θα βοηθήσει και στην παραγωγή καθαρής ενέργειας αλλά και στην επισκεψιμότητα του Νομού μας με τη λίμνη που θα δημιουργηθεί. Υπάρχει μια απόφαση για το φράγμα, και θα τη σεβαστούμε αυτή την τελευταία απόφαση του ΣτΕ. Γι αυτό ήδη έχω δώσει εντολή στη ΔΕΗ για νέα μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Στη συνέχεια κατατίθεται η μελέτη και παίρνει την απόφαση έγκρισης την οποία εκδίδει ο Υπουργός. Και θα πω ότι θα είμαι ιδιαίτερα ευτυχής αν θα είμαι εγώ αυτός ο οποίος θα εγκρίνει τη νέα μελέτη. Η πολιτική βούληση του Πρωθυπουργού είναι το έργο αυτό της Μεσοχώρας να παραδοθεί σε λειτουργία στους πολίτες των Τρικάλων.»