Κ. Πατέρας: Παρελθόν για μένα η ΝΔ – Όταν έρθει η ώρα θα ανακοινώσω τις προθέσεις μου

Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης παραχώρησε το πρωί του Σαββάτου στο δημοσιογράφο Δημήτρη Παδιό στον FM 10O Ράδιο Ζυγός, ο καθηγητής και πολιτευτής Κώστας Πατέρας, ο οποίος ενώ είχε αρχικά επιλεγεί από την κυβέρνηση Μητσοτάκη στα τέλη του 2019 ως Διοικητής στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας, τελικά δεν έγινε ποτέ λόγω των σφοδρών αντιδράσεων που προκάλεσε η επιλογή του στους κόλπους της ΝΔ.

Ο Κώστας Πατέρας ερωτηθείς να σχολιάσει την έλευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα Τρίκαλα, υπογράμμισε πως η επίσκεψη του δεν ήταν ούτε αναγκαία, ούτε έφερε κάποια νέα είδηση.Απλά, μίλησε για την χρησιμότητα και το προσωπικό του ενδιαφέρον για τον Ε-65 και για το φράγμα της Μεσοχώρας.Τα ευχάριστα αυτά νέα μας τα είπαν προ μηνός ο Υπουργός Υποδομών, ο Γραμματέας του ίδιου Υπουργείου, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων.Δεν χρειαζόταν να έλθει ο Πρωθυπουργός για να μας πει τα ίδια. Αντίθετα η επίσκεψη του προκάλεσε αλγεινή εντύπωση στους συμπολίτες μας, βλέποντας τον Πρωθυπουργό να μιλάει για απαραίτητη τήρηση των αποστάσεων και των μέτρων ασφαλείας για τον κορονοϊό, την ίδια ώρα που στα Τρίκαλα ο ίδιος περιστοιχιζόταν από σωρό κομματικούς παρατρεχάμενους και αυλοκόλακες. Δεν ήταν προκλητική αυτή η στάση του Πρωθυπουργού; διερωτήθηκε ο κ. Πατέρας

Ο Κώστας Πατέρας προέβλεψε εκλογές εντός του έτους, καθώς όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός θα «συρθεί» σε πρόωρη προσφυγή κάλπες από την κατεστραμμένη εθνική οικονομία και την κατακραυγή της κοινωνίας που ασφυκτικά. Ο ίδιος δήλωσε πολιτικά παρών, είπε πως η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη αποτελεί οριστικά παρελθόν για τον ίδιο, ενώ όταν έρθει η ώρα θα ανακοινώσει ο ίδιος τις προθέσεις του, αναφορικά με ποιο κόμμα θα συνταχθεί και αν θα είναι υποψήφιος.

Τέλος χαρακτήρισε πολιτικά ανήθικη την στάση του Πρωθυπουργού απέναντι του, στο θέμα της επιλογής του ως διοικητής στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας, καθώς είχε όλα τα απαραίτητα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα που ζητούσε η προκήρυξη και η οποία δεν έθετε καν ηλικιακό όριο. Δεν μπορεί την μια μέρα να με επιλέγει ο κ. Μητσοτάκης ως ικανό και άξιο να διοικήσω το νοσοκομείο και την άλλη μέρα να με αποσύρει ως ακατάλληλο, αυτό είναι πολιτικά ανήθικο, κατέληξε κλείνοντας ο κ. Πατέρας.