Ευχαριστώ το trikalaIN που φιλοξενεί αυτά που γράφω παρακάτω. Συγχωρήστε με για τυχόν λάθη, δεν είναι στα ενδιαφέροντα μου να γράφω.
Όμως διάβασα ένα κείμενο του Κ. Δ. Νούλα τον οποίο δεν γνωρίζω, αλλά θα ήθελα να πιω μαζί του ένα καφέ, να τον γνωρίσω και να συζητήσω. Αν ο ίδιος έχει κάποια σχέση με τον γνωστό στο Νομό μας π. Κων/νο Νούλα, τότε έχω ακόμη μεγαλύτερη χαρά να τον συναντήσω τον κ. Δ. Νούλα, καθώς ο π. Κων/νος Νούλας πανθομολογουμένως άφησε εποχή στη Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών με την καθαρότητα του βίου του, ομολογουμένη από όλο τον κόσμο και τους ενορίτες του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης όπου χρόνια έφτασε την ενορία εκεί όπου πλέον δεν είναι σήμερα.
Ο κ. Δ. Νούλας (δυστυχώς δεν γνωρίζουμε την ιδιότητα του) αναφέρθηκε με έντονο τρόπο και έτσι χτύπησε αν μπορώ να το πω τα κακώς κείμενα στην Εκκλησία. Πάντα υπάρχουν αγαπητοί μοι αναγνώστες κακώς κείμενα σε οποιονδήποτε χώρο. Μου άρεσε πολύ εκεί που μιλάει για τον επαγγελματισμό των ιερέων που συμπεριφέρονται σαν δημόσιοι υπάλληλοι. Δεν είναι όλοι έτσι αλλά η πλειοψηφία νομίζω ότι είναι.
Δεν ξέρω το βιβλίο, το θέμα του αλλά μένω στους λόγους του κ. Δ. Νούλα. Είμαι άνθρωπος που όσο μπορώ εκκλησιάζομαι και αγωνίζομαι να ζω τον Χριστό. Αγαπώ την Εκκλησία. Μου δίνει νόημα. Όπως και στην πλειοψηφία των Ελλήνων μιας και Ελλάδα και Ορθοδοξία είναι ένα μαζί αφού λαμπροί αγωνιστές με πίστη στον Χριστό ελευθέρωσαν την πατρίδα μας από τους βάρβαρους. Αυτά τα δύο μεγέθη με συγκινούν, μας κάνουν όλους Έλληνες Ορθόδοξους.
Έρχομαι στο άρθρο του κ. Δ. Νούλα. Κύριε Δ. Νούλα έτσι είναι όπως τα γράφετε. Δυστυχώς. Αρκετοί ιερείς φέρονται σαν δημόσιοι υπάλληλοι. Όχι όλοι. Μη γένοιτο! Ίσως το μεγαλύτερο μέρος εξ αυτών να έγιναν ιερείς από ανάγκη. Δεν θέλω να το σκέφτομαι όμως. Πληγώνομαι σαν πιστός. Απογοητεύομαι πολλές φορές αλλά προσπαθώ να φέρνω το νου μου στον Χριστό. Ο κόσμος έξω το συζητάει και αυτό περνάει στον κόσμο. Και λυπάμαι που το γνωρίζουν και άνθρωποι που δεν έχουν σχέση με την Εκκλησία, γιατί έτσι την χτυπάνε την Εκκλησία.
Κύριε Δ. Νούλα δείχνετε να γνωρίζετε πράγματα. Ο λόγος σας προβληματίζει αλλά με απογοητεύει. Ποιος εν πλήρη τη συνειδήσει δεν στεναχωρείται; Μερικοί ιερείς δείχνουν ενδιαφέρον να πάνε σε μεγαλύτερες ενορίες. Από τα χωριά στην πόλη κι από εκεί σε μεγαλύτερη ενορία μέσα στην πόλη. Αυτό ακούμε να τους απασχολεί. Έχουν δεν έχουν τα προσόντα αυτό τους απασχολεί. Δεν γνωρίζω τι ιδέα έχουν δια τον εαυτό τους, ούτε γιατί έγιναν ιερείς. Γιατί να επιδιώκουν το βόλεμα τους; Γιατί ξέχασαν τον κόσμο; Γιατί να πρέπει να προσεγγίζουν τον Επίσκοπο τους με σκοπό να αποκομίσουν κάτι;
Εικάζω κ. Δ. Νούλα πως οι ιερείς δεν παρευρέθηκαν σε μία παρουσίαση βιβλίου που είχε σχέση με την Εκκλησία απ’ ότι κατάλαβα γιατί έχουν άλλα ενδιαφέροντα. Μάλλον δεν έχουν ενδιαφέροντα. Και αυτή η αυταρέσκεια που πολύ σωστά βάζετε στα λόγια σας, αυτή η αυταρέσκεια έριξε πολλούς που ανέβηκαν. Έτσι δεν συμβαίνει στην Εκκλησία; Όποιος με εγωισμό ανεβαίνει και δεν αγαπά τον Χριστό, πέφτει.
Συγχαρητήρια λοιπόν κ. Δ. Νούλα για όσα γράψατε. Θα προσπαθήσω να μάθω ποιος είστε και να σας γνωρίσω. Νομίζω έχουμε πολλά ωραία να μοιραστούμε. Χαίρετε και καλή συνέχεια.
Α.Ε.