Κ.Κ.Ε.-Κ.Ο.Τρικάλων : Μακρόν… Μακράν από τις αγωνίες και τις ανάγκες του λαού !

Μεγάλη είναι η προσπάθεια των επικοινωνιακών επιτελείων που εκφράζουν τα συμφέροντα επιχειρηματικών ομίλων ,αλλά και τη φιλική προς αυτούς πολιτική διαχείριση  της κυβέρνησης, για να επισκιάσουν τα πραγματικά αίτια της επίσκεψης του Γάλλου προέδρου Μακρόν. Φυσικά και δεν ήρθε στην Ελλάδα ως «Άη Βασίλης με τα δώρα» ο Γάλλος πρόεδρος .Ούτε η Πνύκα, ούτε η συνομιλία στον ενικό, ούτε τα παριζιάνικα συνολάκια και οι πανάκριβες γόβες και τσάντες  δεν μπορούν να κρύψουν τα πραγματικά κίνητρα αυτής της επίσκεψης.  Ήρθε για μπίζνες, ως εκπρόσωπος των γαλλικών επιχειρηματικών ομίλων, που άλλωστε τον συνοδεύσαν  και που για να επενδύσουν στη χώρα μας ζητάνε την ίδια εργασιακή ζούγκλα που ζητάνε και για τους Γάλλους εργαζόμενους.

Όταν η κυβέρνηση υποδέχεται έναν Πρόεδρο, που στην ίδια του την χώρα έχει εξαπολύσει τη μεγαλύτερη αντεργατική επίθεση των τελευταίων ετών και μάλιστα χωρίς μνημόνιο, τότε ο καθένας καταλαβαίνει ότι αυτή η επίσκεψη όχι μόνο δεν φέρνει τίποτα θετικό για τον ελληνικό λαό, αλλά αποδεικνύει και τις αντιλαϊκές προθέσεις της ίδιας της κυβέρνησης, τις οποίες ο Μακρόν έσπευσε να χαιρετίσει.

Όσο «τσάι και συμπάθεια» στην ελληνική γλώσσα κι αν μοίρασε ο Γάλλος πρόεδρος στον ελληνικό λαό, στον ελληνικό πολιτισμό και ιστορία, όσες αναφορές κι αν έκανε για τις θυσίες του ελληνικού λαού και την εμπιστοσύνη του για τη χώρα μας, εννοώντας, βέβαια,τις αντιλαϊκές προθέσεις της κυβέρνησης, δεν ξέχασε να τονίσει τις υποχρεώσεις της χώρας μας που έχουν αποτυπωθεί στα μνημόνια, στις μεταρρυθμίσεις, στην πίστη του στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, στον καπιταλιστικό τρόπο ανάπτυξης. Μέσα σ’ όλα αυτά ξέχασε, φυσικά, να πει ότι στην ίδια του τη χώρα έχει εξαπολύσει τη μεγαλύτερη αντεργατική επίθεση των τελευταίων ετών .

      Ο Μακρόν ήρθε ως ο πολιτικός εκφραστής των επιχειρηματικών ομίλων. Όλοι αυτοί που «αρπάζουν το φαΐ από το τραπέζι» των παιδιών, ένα στόχο έχουν, να αυγατίσουν τα κέρδη τους. Δεν τους έπιασε ο πόνος για τις επενδύσεις τους που θα φέρουν τη «δίκαιη ανάπτυξη» στη χώρα μας. Νοιάζονται να «βάλουν χέρι» στις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας μας,  στην Ενέργεια,   στην, στον Τουρισμό, στις Συγκοινωνίες. Είναι από καιρό γνωστή η προσπάθεια να μετέχουν ενεργά γαλλικές εταιρείες στις έρευνες για κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ελλάδα -και φυσικά για την προοπτική συνεκμετάλλευσής τους. Προϋπόθεση είναι η ίδια εργασιακή ζούγκλα που ζητάνε και για τους Γάλλους εργαζόμενους, αξιοποιώντας τα αντεργατικά – αντιλαϊκά πλεονεκτήματα που τους προσφέρει η ελληνική οικονομία, μετά από οχτώ  χρόνια κρίσης. Ο «μαγνήτης για να κάνουν επενδύσεις είναι ο πάμφθηνος εργαζόμενος. Γι’ αυτό Μακρόν και Τσίπρας κάλεσαν από κοινού τους γαλλικούς ομίλους να αξιοποιήσουν τον εργασιακό μεσαίωνα που προσφέρει η Ελλάδα Αυτό που ονομάζουν ανάπτυξη έχει στόχο να ευνοηθεί η κερδοφορία των μονοπωλίων.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να στηρίξει το αφήγημα της «δίκαιης ανάπτυξης» και την απάτη της «νέας Ευρώπης» φτάνει σε σημείο να υπερθεματίζει σε ύμνους για την ΕΕ, εξωραΐζοντας τη βάρβαρη πολιτική της. Η Γαλλία, όπου σήμερα οι καπιταλιστές πανηγυρίζουν για τις νέες αντεργατικές μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης Μακρόν, είναι βασικός πυλώνας αυτού του αντιδραστικού οικοδομήματος κι όχι δύναμη αλλαγής, πολύ περισσότερο φιλολαϊκό αντίβαρο.

Οι όποιες αντιθέσεις υπάρχουν μεταξύ των καπιταλιστικών χωρών, εξαιτίας και του ανοίγματος της ψαλίδας υπέρ της Γερμανίας, δεν τις εμποδίζουν να είναι απόλυτα ενωμένες εναντίον των εργαζομένων και των λαών.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν κανένα λόγο να φουσκώνουν από εθνική περηφάνια την ώρα που φουσκώνουν τα πορτοφόλια είτε των Ελλήνων είτε των Γάλλων επιχειρηματιών

Δεν αφορά το λαό μας, που τον έχουν βουλιάξει στην ανεργία, στη φτώχεια και στην ανέχεια, πόσοι και ποιοι επιχειρηματικοί όμιλοι  θα επενδύσουν κεφάλαια, ανταγωνιστικά προς άλλα καπιταλιστικά  κέντρα , που επίσης ενδιαφέρονται να κάνουν μπίζνες στην Ελλάδα.

Η ΕΕ των μονοπωλίων θα γίνεται χειρότερη, πιο αντιδραστική, πιο αντιλαϊκή για όλους τους λαούς των κρατών – μελών της. Τα περί δημοσιονομικής, οικονομικής και κοινωνικής σύγκλισης, που οραματίζεται ο πρωθυπουργός, με Υπουργό Οικονομικών της Ευρωζώνης, αλλά και Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής, είναι το «ξαναζεσταμένο φαγητό», που σερβίρεται στο λαό, γιατί ξέρει ότι μεγαλώνει η δυσαρέσκειά του απέναντι στην ΕΕ και την κυβέρνησή του.

Όσο κι αν ο πρωθυπουργός ανακάτεψε τον Μαρξ και την Παρισινή Κομμούνα με το «όραμα» της Ευρώπης, όσο και αν προσπάθησε να πείσει ότι η ΕΕ είναι το σπίτι μας και ότι μπορεί να γίνει φιλολαϊκή, δεν κατάφερε να κρύψει ότι ήρθε για να τελειώσει τη βρώμικη δουλειά που δεν θα μπορούσαν οι προηγούμενοι συνοδοιπόροι του ευρωπαϊστές.

     Η ανάπτυξη για το συμφέρον των εργαζομένων μπορεί να υπάρξει μόνο με το λαό στην εξουσία, έχοντας στα χέρια του τα εργαλεία της οικονομίας,  κυρίαρχος του πλούτου που παράγει. Μια εξουσία όπου η κοινωνική ιδιοκτησία στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, στο συγκεντρωμένο πλούτο, στο φυσικό πλούτο, στη γη και η κεντρικά και επιστημονικά σχεδιασμένη αξιοποίησή τους θα γίνονται με στόχο την κοινωνική ευημερία και όχι το ατομικό, καπιταλιστικό κέρδος.

Η απάντηση που πρέπει να δώσουν οι εργαζόμενοι είναι η συμπόρευση και η διεκδίκηση με το ΚΚΕ για την ανάκτηση όλων των απωλειών των προηγούμενων ετών, την κατάργηση των αντεργατικών – αντιλαϊκών νόμων και των μνημονίων, την  κάλυψη όλων των σύγχρονων αναγκών , με διεκδίκηση της πραγματικής εξουσίας του λαού.

 

 

ΤΡΙΚΑΛΑ  08/9/2017