Κ. Γουργουλιάνης: Οι εμβολιασμένοι έχουν έως και 11 φορές μικρότερη πιθανότητα να νοσηλευτούν σε σχέση με τους ανεμβολίαστους

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η ανάρτηση που έκανε πριν από λίγο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, Καθηγητής Πνευμονολογίας και Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, την οποία τιτλοφορεί «η διαφορά της μόλυνσης από τη τη βαριά νόσο».

Μεταξύ άλλων ο κ. Γουργουλιάνης υπογραμμίζει ότι «οι εμβολιασμένοι έχουν 5 και 11 φορές αντίστοιχα μικρότερη πιθανότητα να νοσηλευθούν σε απλό θάλαμο νοσηλείας ή σε μονάδα εντατικής θεραπείας σε σχέση με τους ανεμβολίαστους».

Αναλυτικά, όσα επισημαίνονται στην ανάρτηση του Καθηγητή Πνευμονολογίας:

«Σε προληπτικό έλεγχο βρίσκονται θετικοί στον κορονοιό, αρκετοί επώνυμοι ή άλλοι που με την επίδειξη του θετικού τεστ αναζητούν την επωνυμία. Καθημερινά το ίδιο συμβαίνει σε δεκάδες χιλιάδες ή μπορεί εκατοντάδες χιλιάδες ανώνυμους Έλληνες. Κάποιοι επιλέγουν όμως να το ανακοινώσουν με την υποσημείωση ότι τα συγγενικά τους πρόσωπα είναι αρνητικά. Αμέσως μετά φίλοι ή αντίπαλοι, εύχονται περαστικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με το στόχο της ανταλλαγής λόγων συμπάθειας να επιτυγχάνεται. Και εάν η προσωπική ζωή, κάποιων επωνύμων , μπορεί και να γνωστοποιείται, η αναφορά σε άλλα πρόσωπα του οικογενειακού περιβάλλοντος ότι «ευτυχώς» δεν μολύνθηκαν, συμβάλει στην διάδοση του πανικού. Στην εικόνα, από πρόσφατα δεδομένα του Οντάριο που ακολουθεί, φαίνεται ότι εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι, επώνυμοι και ανώνυμοι, μολύνονται σχεδόν το ίδιο. Η πραγματική είδηση είναι ότι οι εμβολιασμένοι έχουν 5 και 11 φορές αντίστοιχα μικρότερη πιθανότητα να νοσηλευθούν σε απλό θάλαμο νοσηλείας ή σε μονάδα εντατικής θεραπείας σε σχέση με τους ανεμβολίαστους».

larissanet.gr