Κ. Αγοραστός: «Θετική εξέλιξη για τον Αχελώο»

agorastos_new

– Δήλωση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και Προέδρου της ΠΑΣΕ μετά τη σημερινή κατακύρωση της Δημοπρασίας «Επείγοντα μέτρα υποστήριξης της σήραγγας μεταφοράς νερού από τον Αχελώου προς τη Θεσσαλία»

-«Εφ’ όσον ως χώρα συμφωνούμε στην αναγκαιότητα να αναπτύξουμε τη γεωργία και την κτηνοτροφία για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε την κρίση, τότε χρειαζόμαστε ολοκληρωμένη πολιτική με θαρραλέα χρηματοδότηση για το νερό»

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για θετική εξέλιξη καθώς η σήραγγα Δρακότρυπας πρέπει να προστατευθεί από την διάβρωση και τελικά την κατάρρευση.

Δεν υπάρχει όμως αμφιβολία ότι τα έργα στον Αχελώο πρέπει να ολοκληρωθούν καθώς η Θεσσαλία έχει απόλυτη ανάγκη ένα μικρό μόνο μέρος από τα ύδατα του ποταμού που σήμερα καταλήγουν στη θάλασσα».

Αυτό υπογραμμίζει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και Πρόεδρος της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής (ΠΑΣΕ) για τον Αχελώο κ. Κώστας Αγοραστός σε δήλωσή του μετά τη σημερινή μετά τη σημερινή κατακύρωση της Δημοπρασίας «Επείγοντα μέτρα υποστήριξης της σήραγγας μεταφοράς νερού από τον Αχελώου προς Θεσσαλία» προϋπολογισμού 14 εκ. ευρώ.

 

Ο κ. Κ. Αγοραστός διαβεβαιώνει ότι «ως αιρετή Περιφέρεια και ως Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή συνεχίζουμε και εντείνουμε τις προσπάθειές μας καθώς το μέλλον της Θεσσαλίας εξαρτάται απόλυτα από το νερό.

Χρειάζεται να ολοκληρωθούν τα ημιτελή αρδευτικά έργα και να προχωρήσουν καινούργια στη Θεσσαλία κι αυτό το έχουμε καταστήσει σαφές με συγκεκριμένα στοιχεία στους αρμόδιους υπουργούς.

Ιδίως τώρα που παρατηρείται στροφή στη γεωργία και την κτηνοτροφία καθώς οι καλλιέργειες στις οποίες στρέφουν το ενδιαφέρον τους νέοι αλλά και μεγαλύτεροι άνθρωποι, όπως είναι οι δενδρώδεις και τα κηπευτικά, έχουν μεγάλες απαιτήσεις σε νερό.

Εφ’ όσον ως χώρα συμφωνούμε στην αναγκαιότητα να αναπτύξουμε τη γεωργία και την κτηνοτροφία για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε την κρίση, τότε χρειαζόμαστε ολοκληρωμένη πολιτική με θαρραλέα χρηματοδότηση για το νερό, ειδικά στις κατ’ εξοχήν παραγωγικές περιφέρειες όπως η Θεσσαλία».