Κ. Αγοραστός: «Να γίνει το περιβάλλον καθημερινή μας φροντίδα»

HMERA_PERIBALLONTOS_-11

Με μεγάλη συμμετοχή των πολιτών και οργανωτική επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας στις 4 Περιφερειακές Ενότητες στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, ο οποίος τελεί φέτος υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια και του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός έλαβε μέρος στον καθαρισμό της παραλίας στα Μεσάγγαλα και το Καστρί Λουτρό και σε δηλώσεις του τόνισε:

«Οι εκδηλώσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας, που είναι πρωτοπόρος στην Ελλάδα, έχουν ουσιαστικό αλλά και συμβολικό περιεχόμενο: θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε την τοπική κοινωνία και κυρίως τη νέα γενιά να φροντίζει καθημερινά το περιβάλλον, το κοινό μας σπίτι».

Ο κ. Κ. Αγοραστός ανέλυσε το πλέγμα πρωτοβουλιών και δράσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας για το περιβάλλον και επανέλαβε ότι «η λύση στην – υπαρκτή – οικονομική κρίση δεν μπορεί να προέλθει μέσα από την καταστροφή του περιβάλλοντος αλλά μέσα από την διάσωσή του, την προστασία του, την ανάδειξή του και την ενθάρρυνση καινοτομικών δράσεων που συνδυάζουν την προστασία του περιβάλλοντος με την αειφόρο οικονομική ανάπτυξη».

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας επισήμανε ότι «καθώς βαδίζουμε στη δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα, αντιλαμβανόμαστε διαρκώς ότι τα περιβαλλοντικά προβλήματα αποκτούν όλο και μεγαλύτερη βαρύτητα και παγκόσμια εμβέλεια. Η αλλαγή του κλίματος, η εξάντληση των φυσικών πόρων, η μείωση της βιοποικιλότητας, η αποδάσωση και η ενεργειακή κρίση απειλούν πλέον την οικολογική ισορροπία ολόκληρου του πλανήτη. Χρειάζεται, συνεπώς, να δράσουμε όλοι μαζί, με σχέδιο και αποφασιστικότητα, χωρίς να χάσουμε ούτε μια ημέρα», υπογράμμισε.

Στην εκδήλωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας μετείχαν ο Δήμος Τεμπών, ο Σύλλογος Επαγγελματιών Τουριστικών Επιχειρήσεων Παραλίας Αιγάνης, οι Εξωραϊστικοί Σύλλογοι Καστρί Λουτρό και Μεσαγγάλων και ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αιγάνης.

Ανάλογες εκδηλώσεις έγιναν και στις άλλες Περιφερειακές Ενότητες. Στη Μαγνησία έγινε καθαρισμός της παραλίας με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Νοτίου Πηλίου, του Ιππικού Φυσιολατρικού Ομίλου Μηλεών και του Συλλόγου Κάτω Λεχωνίων για τη Διάδοση της Ελληνικής Παράδοσης.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων έγινε καθαρισμός στο πάρκο του Προφήτη Ηλία σε συνεργασία με το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού και το Σώμα Ελλήνων Πρόσκοπων.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας έγινε καθαρισμός και δεντροφύτευση σε δημόσια αναδασωτέα έκταση στην περιοχή Κανάλια της Λίμνης Πλαστήρα του Δήμου Μουζακίου, σε συνεργασία με το Δασαρχείο Καρδίτσας, τον Δήμο Καρδίτσας, το Δήμο Μουζακίου και το Σώμα Ελλήνων Πρόσκοπων.