Κ. Αγοραστός: Να εκταμιευθούν τα κονδύλια για τη μεταφορά των μαθητών το 2011

FOTO_ENPE1

-Τις προσεχείς ημέρες η αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας καταβάλλει 3,2 εκατ. ευρώ για την αποπληρωμή της μεταφοράς μαθητών ως το τέλος 2010

-Παρέμβαση του Κ. Αγοραστού στη συνεδρίαση της Ένωσης Περιφερειών: «Το κράτος έπρεπε να αντιδράσει γρηγορότερα»

 Την εκταμίευση των χρημάτων για τη μεταφορά μαθητών και για το 2011 έκρινε επιβεβλημένη ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός μιλώντας στη συνεδρίαση της Ένωσης Περιφερειών.

Ο κ. Κ. Αγοραστός επισήμανε ότι τις προσεχείς ημέρες η αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας καταβάλλει στους μεταφορείς των μαθητών τα χρήματα (περίπου 3,2 εκατ. ευρώ) που τους οφείλονται για το μεταφορικό έργο που παρήγαγαν έως το τέλος Δεκεμβρίου 2010 και θεωρεί ότι πρέπει να εκταμιευθούν και οι σχετικές πιστώσεις για το 2011καθώς η σχολική χρονιά οδεύει προς το τέλος της και πρέπει να αντιμετωπιστούν οι παρατηρούμενες κοινωνικές και οικονομικές στρεβλώσεις.

Με την ευκαιρία ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας επανέλαβε την άποψη ότι για λόγους δικαιοσύνης η περικοπή του 20% στα κονδύλια για το 2010 έπρεπε να υπολογιστεί στο αρχικό ποσό κι όχι το οφειλόμενο, ενώ εξέφρασε για άλλη μια φορά την αντίθεση της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο γεγονός ότι η κεντρική κυβέρνηση, υπαναχωρώντας απ’ ότι είχε πει αρχικά, ανέθεσε στις αιρετές Περιφέρειες να πληρώσουν το 80% των συμβάσεων.

«Πώς να διαπραγματευθούμε την αναθεώρηση υπογεγραμμένων συμβάσεων στη λήξη τους;», διερωτήθη ο κ. Κ. Αγοραστός εκφράζοντας την άποψη ότι «το κράτος έπρεπε να αντιδράσει γρηγορότερα στο θέμα αυτό».

Στην εισήγησή του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας ανέδειξε παράλληλα το γεγονός ότι «η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ισορροπώντας την κατανομή κονδυλίων, έχει καλλιεργήσει σχέση εμπιστοσύνης με τους μεταφορείς των μαθητών (αστικά – υπεραστικά ΚΤΕΛ, ταξί, άλλοι μεταφορείς) προκειμένου να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί απρόσκοπτα η μεταφορά μαθητών κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά».