Κ. Αγοραστός: Δεν πρέπει να καταργούνται χρήσιμες δομές εκπαίδευσης ενώ η σχολική χρονιά συνεχίζεται.

2-11-11________-1

Τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό επισκέφθηκε ο Σύλλογος καθηγητών 1ης ΕΠΑ.Σ. Λάρισας αποτελούμενος από τους κ.κ Γ. Χατζή, Γ. Πάπαρη, Αν. Μπάκα, Γ. Πικρό και Κ. Σούρλα για να του εκφράσουν την ανησυχία τους σχετικά με τον κίνδυνο κατάργησης τμημάτων μαθητών του σχολείου τους.

Όπως δήλωσαν στον κ. Αγοραστό η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων καταργεί τα ολιγομελή τμήματα αφήνοντας «μετέωρους» μαθητές και καθηγητές ενώ η σχολική χρονιά έχει ήδη αρχίσει και τα μαθήματα πραγματοποιούνται κανονικά. Ο περιφερειάρχης τόνισε τον χρήσιμο ρόλο της ΕΠΑ.Σ Λάρισας και απέστειλε επιστολή προς την Υπουργό κα Διαμαντοπούλου ζητώντας την παραμονή για την φετινή χρονιά του σχολείου ως έχει για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στους μαθητές.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κ. Αγοραστός: «Δεν πρέπει να καταργούνται χρήσιμες δομές εκπαίδευσης ενώ η σχολική χρονιά συνεχίζεται. Το Υπουργείο αποφασίζει απροειδοποίητα την κατάργηση ολιγομελών τμημάτων με αποτέλεσμα οι μαθητές να βρίσκονται υπό καθεστώς αβεβαιότητας και ο προγραμματισμός τους να διακόπτεται. Ο ρόλος που επιτελούν οι ΕΠΑ.Σ. είναι πολύ σημαντικός και η εξειδικευμένη γνώση που παρέχεται είναι απαραίτητη για την απόκτηση πτυχίου σε συγκεκριμένες ειδικότητες τεχνολογικού ενδιαφέροντος. Εφ’ όσον η ηγεσία του Υπουργείου έχει δηλώσει ότι φέτος θα είναι η τελευταία χρονιά λειτουργίας τους, καθώς από του χρόνου θα λειτουργήσει το Τεχνολογικό Λύκειο, θα πρέπει να υπάρξει μια ομαλή μετάβαση με παραμονή των ολιγομελών τάξεων των ΕΠΑ.Σ. για τη φετινή χρονιά και όχι ξαφνικές αλλαγές».