Ήττα και αποκλεισμός για τον Αστέρα Τρικάλων

mpasket_karotsi

 

 

 

Παρά την εξαιρετική του εμφάνιση, ο Αστέρας Τρικάλων δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του πρωταθλητή ΠΑΣΚΑ και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Κυπέλλου, χάνοντας το βράδυ τουΣαββάτου στο κλειστό της Μπάρας με σκορ 52 – 72.

Ο αγώνας ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του εκλιπόντος Γιώργου Έχλερτ (MVP και πρώτου σκόρερ της Εθνικής Ελλάδος και επί μακράν σειρά ετών παίκτη του ΠΑΣΚΑ και πρόσφατα των Αετών Κρήτης), που σκοτώθηκε το Σεπτέμβριο σε αυτοκινητιστικόδυστύχημα.

Όπως φαίνεται κι απ’ το σκόρ ο αγώνας πρόσφερε θέαμα στους Τρικαλινούς που τον παρακολούθησαν, αφού και οι δύο ομάδες έπαιξαν κυρίως επιθετικά.  Ο ΠΑΣΚΑ έδειξε από την αρχή την ανωτερότητά του, παίρνοντας από το πρώτο 10λεπτο μιά διαφορά ασφαλείας.  

Οι πρωταθλητές ήταν αποτελεσματικοί στα σκρίν, με αποτέλεσμα να βγαίνουν πολλές φορές με παίκτη παραπάνω στην επίθεση και να πετυχαίνουν εύκολα καλάθια μέσα στη ρακέτα κυρίως με τον πύργο τους Γ. Μακρή, ο οποίοςμάζεψε και τα περισσότερα ριμπάουντ στον αγώνα.  Οι Τρικαλινοί προσπάθησαν να τους περιορίσουν χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία,  όμως κατάφεραν να μείνουν στον αγώνα και, διασπώντας- με καλή κυκλοφορία και καλά οργανωμένες επιθέσεις- την αντίπαλη άμυνα, σκόραραν πολλές φορές, κυρίως με τον Γιώργο Χατζή.

Ο αγώνας ήταν μια πρόκληση  για τον Αστέρα, που παρά τον αποκλεισμό του από τη συνέχεια του Κυπέλλου, επιβεβαίωσε τις μεγάλες του δυνατότητες σαν ομάδα και αναμένει με αισιοδοξία το νέο πρωτάθλημα, όποτε τελικά ξεκινήσει.

Η εξέλιξη του σκορ ανά 10λεπτο :  14-26, 26-40, 41-60 και 52-72

Οι συνθέσεις των ομάδων όπως παρατάχθηκαν στον αγώνα :

ΑΣΤΕΡΑΣ (Γ. Χατζής) :  Χατζής 30, Τσίπρας 9, Τάκης 6,
Καραμπίνας 4, Φιλιππου 2, Μανώλης 2 και Βλαχάβας

ΠΑΣΚΑ (Γ. Χρόνης) : Μακρής 40, Σπέντζος 17, Χαλδαίος 7, Κουνιάς
4, Κωνσταντινόπουλος 4, Βατικιώτης, Λούδης και Ζαφείρης
Στα ημιτελικά ο ΠΑΣΚΑ θα αντιμετωπίσει στη Λάρισα τον Θεσσαλό, που απέκλεισε  την Ίριδα  Καβάλας με σκόρ 28-48.