Ιστορική συμφιλίωση μεταξύ του Μητροπολίτου Ιωαννίνων με τον πρ. Τρίκκης Αλέξιο

Τέλος στην διαμάχη που είχε ξεσπάσει εδώ και καιρό, ανάμεσα στον Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μάξιμο και τοποτηρητή στην μέχρι πρότινος χηρεύουσα Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων και τον πρώην Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Αλέξιο.

Η μεταξύ τους «κόντρα» είχε ξεσπάσει, όταν ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος είχε αντιδράσει, όταν ο πρώην Τρίκκης Αλέξιος επισκέφθηκε μετά από πολλά χρόνια την Μητρόπολη Σταγών, χωρίς προηγουμένως να πάρει την άδεια του, ως αρμόδιος τοποτηρητής στη Μητρόπολη.

Μάλιστα τότε, ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων είχε στείλει επιστολή στην Ι.Μ. Ρουσάνου Μετεώρων, τονίζοντας ότι δεν έπραξε το αυτονόητο να επικοινωνήσει τηλεφωνικώς με τον ίδιο ως Τοποτηρητή, κάνοντας μάλιστα λόγο για “αήθη και αντιεκκλησιαστική ενέργεια, αλλά και παρέμβαση σε μια περίοδο που δεν ενδείκνυνται.”

Έκτοτε οι σχέσεις των δύο εκκλησιαστικών ανδρών είχαν μπει στον «πάγο», αλλά όπως ανέφερεστην εκπομπή «ΡΑΔΙΟΖΥΓΟΣτάθμιση»  στον FM 100 Ράδιο Ζυγός και στους δημοσιογράφους Γιάννη Πιτσογιάννη και Δημήτρη Παδιό, ο  Τρικαλινός στην καταγωγή και εγκυρότατος περί τα εκκλησιαστικά, δημοσιογράφος και ιδιοκτήτης της εκκλησιαστικής ενημερωτικής ιστοσελίδας «ΡΟΜΦΑΙΑ» Αιμίλιος Πολυγένης, ο οποίος παρακολούθησε στενά την διαδικασία της εκλογής του νέου Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητου, τονίζοντας πως τέλος καλό όλα καλά τελικά στην μεταξύ τους διαμάχη, αφού οι δύο ποιμενάρχες, που ήταν παρόντες στην εκλογή, ήρθαν και πάλι κοντά συμφιλιωμένοι  και μάλιστα επισφράγισαν αυτή την στιγμή και με έναν ασπασμό, δίνοντας έτσι οριστικό τέλος στην μεταξύ τους διαμάχη.