Ισραηλινός ιστορικός: Για παγκόσμιο ηγέτη κατά του κορονοϊού θα διάλεγα την Ελλάδα

Μετά τα εγκωμιαστικά δημοσιεύματα διεθνών ΜΜΕ για τα έγκαιρα μέτρα που έλαβε η Ελλάδα για τον περιορισμό εξάπλωσης του κοροναϊού, εύσημα στη χώρα μας δίνει ο διάσημος ισραηλινός ιστορικός, Γιουβάλ-Νοά Χαράρι.

«Η Ελλάδα κάνει εξαιρετική δουλειά στην αναχαίτιση της επιδημίας. Αν είχα να διαλέξω μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ αυτή τη στιγμή, ποια χώρα θα έπρεπε να ηγείται του κόσμου για να μας παράσχει ένα σχέδιο δράσης, σίγουρα θα επέλεγα την Ελλάδα» αναφέρει συγκεκριμένα ο Χαράρι σε συνέντευξή του στην τηλεοπτική εκπομπή The Late Late Show του Τζέιμς Κόρντεν.

«Κι αν δούμε τι έγινε στο εσωτερικό των ΗΠΑ στην επιδημία, τότε ίσως δεν είναι και τόσο κακό που δεν ανέλαβε την ευθύνη για όλο τον κόσμο. Γιατί πηγαίνει χειρότερα σχεδόν από κάθε άλλη χώρα. Όχι μόνο σε σύγκριση με την Κίνα. Αν τη συγκρίνεις με τη Νότια Κορέα, τη Νέα Ζηλανδία. Ακόμη και με την Ελλάδα. Η Ελλάδα κάνει μια φανταστική δουλειά για να περιορίσει αυτήν την επιδημία» πρόσθεσε.

Ο Χαράρι είναι γνωστός για τα έργα του Sapiens και Homo Deus, που κυκλοφορούν στα ελληνικά και είναι παγκόσμια μπεστ σέλερ.

Ολόκληρη η συνέντευξη του Χαράρι (το απόσπασμα για την Ελλάδα μετά το 11:20):

«Ευχαριστώ» από Μητσοτάκη

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ανάρτησε το συγκεκριμένο απόσπασμα και ευχαρίστησε τον ισραηλινό ιστορικό για τα καλά του λόγια εκ μέρους όλων των Ελλήνων.

Kyriakos Mitsotakis

@kmitsotakis

On behalf of the Greek people, I would like to thank @harari_yuval for his kind words. During these trying times, everyone has had to make sacrifices, but we stand united and determined in the fight against COVID-19.

Ενσωματωμένο βίντεο