Ιωάννα Καρρά: Κάθε αγώνας ζητά δικαίωση και έχουμε πολλούς αγώνες μπροστά μας

Καμία επανάσταση από εδώ και πέρα ΔΕΝ ΠΡΈΠΕΙ να είναι βαμμένη με αίμα, πόσο μάλλον νέων ανθρώπων!! Εσύ κι εγώ πρέπει πλέον να αγωνιστούμε ΚΑΙ για όλους αυτούς, που μέσα σε δευτερόλεπτα έχασαν τη γη κάτω από τα πόδια τους. Αυτό το μήνυμα στάλθηκε σήμερα σε όλη τη χώρα απ’ άκρη σ’ άκρη. Χωρίς χρώματα!!

Οι νέοι για τους νέους, με τη στήριξη όλων!!

Σε μία μέρα συμπαράστασης και επανάστασης, για να μη νιώσει ΠΟΤΈ, ΚΑΝΕΊΣ ξανά την Οδύσσεια αυτών των ανθρώπων.

Η σημερινή μαζική κινητοποίηση “επικάλυψε” την θεσπισμένη Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας και καλά θα κάνει να “επικαλύψει” πολλές ακόμα… Αυτό πρεσβεύει άλλωστε ετούτη η μέρα!!! Τους αγώνες των γυναικών, που δυστυχώς και αυτοί είχαν βαφτεί με αίμα…

Οι αγώνες των γυναικών για ισότητα, για δίκαιη αντιμετώπιση, ακόμα και για θέματα που σήμερα θεωρούμε δεδομένα, όπως το δικαίωμα της ψήφου, δεν μπορεί να θεωρούνται απλά μια αφορμή για φιοριτούρες και ladies’ nights. Επιβάλλεται να είναι αφορμή για νέους αγώνες και διεκδίκηση!

Δυστυχώς, η εκπροσώπηση των γυναικών, σε κέντρα λήψης σημαντικών αποφάσεων, παραμένει σημαντικά μικρότερη και η τόσο αναγκαία δίκαιη αντιμετώπιση του γυναικείου φύλου, εξακολουθεί να φαντάζει μακρινό όνειρο, ακόμα και σε χώρες προηγμένες, όπως θέλουμε να θεωρούμε τη δική μας χώρα.

Οι γυναίκες δεν είμαστε μια απλή ποσόστωση!!

Θέλουμε έναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά μας!!

Ίσως, η ταυτόχρονη ευαισθησία αλλά και δύναμη της γυναικείας φύσης, είναι αυτή που χρειαζόμαστε για την επίλυση χρόνιων παθογενειών που μοιάζουν ανυπέρβλητες.

Κάθε αγώνας ζητάει δικαίωση και όλοι μας έχουμε πολλούς αγώνες μπροστά μας!

Η Ιωάννα Καρρά είναι κτηνοτρόφος, οικονομολόγος και υποψήφια Βουλευτής Τρικάλων με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής