Ιωάννα Χαρμπέα: Αν πιστεύετε σε μένα ελάτε να αγωνιστούμε μαζί

Δεν νιώθω σωτήρας κανενός! Δήλωσα υποψήφια γιατί και εμένα δεν μου αρέσουν κάποια πράγματα στην κοινωνία μας. Ως κοινωνιολόγος με ειδίκευση στην εγκληματολογία τα τελευταία χρόνια διακρίνω αύξηση της βίας, της εγκληματικότητας, των αυτοκτονιών, των ατόμων που πάσχουν από κατάθλιψη, αύξηση των οικονομικών προβλημάτων, της ανεργίας και γενικά όλων των φαινομένων κοινωνικής παθογένειας! Η κοινωνία μας αρρωσταίνει κάθε μέρα όπως αρρωσταίνει ένας ζωντανός οργανισμός.

Το φάρμακο της είναι η ομαλή λειτουργία με τον κάθε άνθρωπο στην κατάλληλη θέση. Τόσα χρόνια όσοι με ξέρετε γνωρίζετε την πορεία μου μέσα όχι μόνο από τα γραφόμενα, αλλά και της δράσεις μου. Άφησα την πένα για να διαθέσω τον εαυτό μου ενεργά στο συνάνθρωπο. Άφησα την πένα για να κάνω αυτά που έγραφα τόσα χρόνια πράξη! Ευελπιστούσα ότι θα εισακουγόμουν! Από ότι φάνηκε δεν εισακούστηκα! Ζητώ λοιπόν να μου δώσετε μια φωνή στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η φωνή μου θα είναι η δική σας φωνή! Δεν συμπάσχω απλά με τους πλημμυροπαθείς αλλά είμαι και η ίδια! Δεν συμπονώ απλά τις ευάλωτες ομάδες, αλλά εργάζομαι είκοσι χρόνια για αυτές. Δεν γνωρίζω απλά τα προβλήματα των ατόμων αλλά ως υπεύθυνη προγράμματος κοινωνικής δομής σκεφτείτε σε πόσα σπίτια έχω μπει τόσα χρόνια. Δεν αγαπώ απλά τα παιδιά αλλά ασχολούμαι ενεργά με τη διαπαιδαγώγηση τους μέσα από ομιλίες, αρθρογραφία, παρουσιάσεις βιβλίων σε σχολεία. Δεν έχω χορηγούς ή ανθρώπους να με προβάλουν. Ξεκίνησα και παλεύω μόνη μου για ένα καλύτερο αύριο.

Αν πιστεύετε σε μένα ελάτε να αγωνιστούμε μαζί! Δώστε μου τη δύναμη να ακουστεί η αλήθεια όπως ακριβώς είναι. Μη γκρινιάζετε για τίποτα αν πρώτα δεν αλλάξετε κάποια πράγματα δε θα αλλάξει το αποτέλεσμα. Δώστε την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να οδηγήσουν την κοινωνία μας εκεί που της αξίζει. Δε θα έπαιρνα ποτέ την απόφαση να ασχοληθώ με την πολιτική, αν τα έβλεπα όλα ρόδινα. Πήρα αυτή την απόφαση ελπίζοντας να συμβάλλω σε αλλαγές καίριες, αλλαγές που περίμενα και εγώ τόσα χρόνια αλλά δεν ήρθαν.

Δεν θέλω να είμαι εκνευρισμένη για ότι δεν έγινε ή παραλήφθηκε. Θέλω μόνο να είμαι δημιουργική, θέλω να είμαι η δική σας φωνή στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο. Πιστεύω ότι σε έναν αγώνα για να κερδίσεις βάζεις ικανούς παίκτες. Εδώ πλέον ο αγώνας μας είναι σημαντικός για την ίδια μας τη ζωή προσέξτε λοιπόν τους παίκτες! Η επιλογή για ένα αύριο φωτεινό και ξεκάθαρο είναι στο χέρι σας. Προσωπικά έχω εμπιστοσύνη στην κρίση σας! Ευχαριστώ που διαβάσατε όλο το κείμενο

Με τιμή Ιωάννα Χαρμπέα κοινωνιολόγος/ εγκληματολόγος/ συγγραφέας

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με το συνδυασμό «Επανεκκίνηση 3» του Νίκου Σακκά