Ημερίδα της ΠΕΔ Θεσσαλίας για τη ρύθμιση οφειλών

PED-21

Η Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας σε συνεργασία με τη ΔΗΜΟΣnet διοργάνωσε την Τρίτη 5 Μαΐου 2015 ημερίδα με θέμα : «Ρύθμιση οφειλών με το Ν. 4321/2015 – Διάφορα θέματα εσόδων» στην αίθουσα συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Λάρισας

Την ημερίδα παρακολούθησαν υπηρεσιακά στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που προέρχονται από Δήμους εντός και εκτός Περιφέρειας Θεσσαλίας. Τα θέματα που αναπτύχθηκαν αφορούσαν στην ρύθμιση οφειλών του Ν. 4321/2015, στα ανταποδοτικά έσοδα, σε αποφάσεις που επιβάλουν φόρους και τέλη, στην πάγια τμηματική καταβολή χρεών, στη διαγραφή χρεών αλλά και στις ευθύνες οργάνων για την είσπραξη εσόδων. Κατά την διάρκεια της ημερίδας υπήρξε ανοιχτή συζήτηση με τοποθετήσεις και ερωτήσεις από τους παρευρισκομένους αλλά και διατυπώσεις σκέψεων επί προβλημάτων που δημιουργούνται καθημερινά στις υπηρεσίες των ΟΤΑ.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας και Δήμαρχος Μουζακίου κ. Γεώργιος Κωτσός αναφερόμενος στα προβλήματα που ταλανίζουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά στις αλλεπάλληλες αλλαγές της λειτουργίας των Δήμων σε συγκεκριμένους τομείς τόνισε ότι η ΠΕΔ Θεσσαλίας θα συνεχίζει να παράσχει τεχνική βοήθεια και εξειδικευμένη πληροφόρηση σε στελέχη Δήμων. Στόχος της είναι, μεταξύ των άλλων δράσεών της, να καλύψει τις επιμορφωτικές ανάγκες των υπαλλήλων των Δήμων αφού η γρήγορη προσαρμογή τους στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής αλλά και σε θέματα που αφορούν στις λειτουργίες των υπηρεσιών των Δήμων τους θα είναι προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών γενικότερα.

.