Ημερίδα με θέμα την οδική ασφάλεια στα Τρίκαλα

ODIKI

Την ιδιαίτερη βαρύτητα και σημασία που αποδίδει ο Δήμος Τρικκαίων στην ασφαλή οδήγηση, αποδεικνύει η διοργάνωσα ημερίδας στο πλαίσιο της Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας.

Ως συμπληρωματική δράση στο πλαίσιο της Εβδομάδας Κινητικότητας, η οδική ασφάλεια αποτελεί μέριμνα για τους νέους της πόλης μας. Έτσι, στις 6 το απόγευμα της τρίτης 22 Σεπτεμβρίου, ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου και η γενική γραμματέας του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, {Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Χριστίνας Μπαριτάκη, καλούν τους τρικαλινούς και τις τρικαλινές σε μια ιδιαίτερης σημασίας ημερίδα.

Πρόκειται για την ημερίδα με θέμα την οδική μας ασφάλεια και τους κανόνες κυκλοφορίας όλων στο αστικό κυρίως περιβάλλον. Μάλιστα, ο Δήμος Τρικκαίων συνεργαζόμενος με τη γενική γραμματεία του ΥΠΑΠΕΝ, έχει καλέσει και στελέχη του υπουργείου τα οποία θα βρίσκονται στην πόλη.

Η ημερίδα διοργανώνεται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδική Ασφάλειας Πάνος Μυλωνάς, το οποί, επί 4 ημέρες (22-25/9) θα μαθαίνει σε μαθητές, σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο, πώς να κινούνται με ασφάλεια στην πόλη. Τα θεωρητικά μαθήματα θα γίνονται στο 10ο Δημοτικό Σχολείο και τα πρακτικά στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής.

Μέσα από τις δράσεις αυτές, που για πρώτη φορά διεξάγονται στα Τρίκαλα, επιχειρείται να διαμορφωθεί ένα σαφές και ασφαλές πλαίσιο μετακίνησης, στην προσπάθεια εκμάθησης και σεβασμού, όχι απλώς των κανόνων οδικής συμπεριφοράς, αλλά, κυρίως, του σεβασμού στον συνάνθρωπο.

.