Ημέρα σχολικού αθλητισμού στο 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων

Η 28η Σεπτεμβρίου ήταν η Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Κάθε χρόνο με αφορμή αυτήν την ημέρα σε όλα τα σχολεία πραγματοποιούνται ποικίλες δραστηριότητες.

Το  5ο Γυμνάσιο Τρικάλων στο πλαίσιο αυτής της ημέρας συνεργάστηκε με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας  και το τμήμα Επιστήμης  Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ). Οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής του σχολείου κ. Καλλιάρας και κ. Καρανίκας  και ο κ. Νάτσης, καθηγητής ΤΕΦΑΑ, οργάνωσαν    ποικίλες  δραστηριότητες ώστε να δώσουν την ευκαιρία για ενεργό συμμετοχή σε όλους τους μαθητές/τριες του σχολείου.

Το γενικό πρόγραμμα της Ημέρας είχε ως εξής:

Με γνώμονα το σύνθημα του Υπουργείου Παιδείας «Ας κινηθούμε» – «Be Active» οι μαθητές/τριες του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων έπαιξαν, χόρεψαν, τραγούδησαν, ζωγράφισαν, παρακολούθησαν αγώνες και video.  Συνδύασαν δηλαδή  την ψυχαγωγία και την άσκηση και έκαναν  την αρχή για απόκτηση  ενός υγιούς τρόπου ζωής με φυσική άσκηση και υγιεινή διατροφή. Επιπλέον ήρθαν σε επαφή με αθλήματα λιγότερα διαδεδομένα  όπως το Lacrosse αλλά και κλασσικά αθλήματα όπως η  Ελληνορωμαϊκή πάλη.

Μέσα από τις δραστηριότητες που έλαβαν χώρα στο σχολείο οι μαθητές και μαθήτριες μυήθηκαν  στο πνεύμα του αθλητισμού, στην εκγύμναση του σώματός τους αλλά και στους κανόνες της ευγενούς άμιλλας. Παράλληλα αυξήθηκε το ενδιαφέρον τους  για συμμετοχή  σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις εντός και εκτός του σχολείου.

Το 5ο Γυμνάσιο ευχαριστεί πολύ τους  κ. Π. Νάτση, καθηγητή ΤΕΦΑΑ, κ., Π. Καλόγηρο, προπονητή Ελληνορωμαϊκής πάλης, κ. Ε. Τσιάντα, εκπαιδεύτρια Larosse, κ. Α. Μαυρομμάτη, 4/ετή φοιτητή ΤΕΦΦΑ και κ. Σ.  Ποταμανάκη, 3/ετή φοιτήτρια ΤΕΦΑΑ που με τη συμβολή τους διοργανώθηκε και διεξήχθη η «Ημέρα Αθλητισμού» στο σχολείο. Επίσης ευχαριστεί όλους τους καθηγητές/τριες του σχολείου οι οποίοι συνέδραμαν  δυναμικά  στην επιτυχία της εκδήλωσης και στην επίτευξη των στόχων που τέθηκαν.