Ημέρα σχολικού αθλητισμού στο 4ο γυμνάσιο Τρικάλων

Στα πλαίσια της Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκαν πολλές δραστηριότητες-δράσεις. Όλοι οι μαθητές του σχολείου μας συμμετείχαν με ευχαρίστηση και προθυμία.

Αρχικά όλοι μαζί, μαθητές και καθηγητές, διασχίζοντας το Βαρούσι, πήραμε το δρόμο για τον Προφήτη Ηλία. Μετά από μια μικρή στάση γυρίσαμε πίσω στο σχολείο.

Μόλις φτάσαμε μας περίμενε ο καλεσμένος μας, ο κ. Φώτης Γεωργόπουλος, προπονητής στο kick boxing. Ο Φώτης Γεωργόπουλος γεννήθηκε στα Τρίκαλα το 1976 και ξεκίνησε το kick boxing σε ηλικία 18 χρονών. Έχει στο ενεργητικό του πολλές διακρίσεις: δεύτερη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Ελλάδας στο άθλημα το 2000, κάτοχος παγκόσμιου τίτλου το 2005 από την παγκόσμια ομοσπονδία WALLPROFI και πρωταθλητής Ελλάδας το 2007. Μας μίλησε για τη σημασία που έχει η κίνηση στη ζωή μας, για τη σημασία του αθλητισμού και της παιδείας. Μας μίλησε για το kick boxing και για τις θετικές επιδράσεις που μπορεί να έχει στη ζωή μας η ενασχόληση με το συγκεκριμένο άθλημα. Στο τέλος έγινε επίδειξη του αθλήματος από ένα τμήμα της ομάδας που προπονεί αποτελούμενο από τους: Βασίλη Γεωργούση, Πέτρο Χήρα, Άννα Μαρία Γιώτα, Βέρα Κολοβού, Χρυσάνθη Νικολάου και Τσιακοβή Ελένη.  Οι τρεις τελευταίες μαθήτριες του κ. Γεωργόπουλου ήταν και μαθήτριες του σχολείου μας. Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν και έδειξαν τη χαρά τους χειροκροτώντας για πολλή ώρα τον κ. Γεωργόπουλο και τους μαθητές του.

Στη συνέχεια οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες και ο καθένας εντάχθηκε στην ομάδα της αρεσκείας του (μπάσκετ, ποδόσφαιρο, βόλλεϋ) και  ανάλογα με τη δραστηριότητα την οποία επιθυμούσε περισσότερο να υλοποιήσει. Υπήρξαν και μαθητές που πήραν μέρος σε περισσότερες από μία δράσεις.

Οι δράσεις που υλοποιήθηκαν στο σχολείο μας είναι οι ακόλουθες:

  • Διεξήχθησαν τρεις αγώνες ποδοσφαίρου, δύο αγώνες καλαθοσφαίρισης και δύο αγώνες πετοσφαίρισης
  • Τουρνουά σκακιού
  • Δύο αγώνες ping-pong 2Χ2 και δύο αγώνες 1Χ1
  • Στίβος
  • Εικαστικά (Ζωγραφική με θέμα τον αθλητισμό)
  • Στην αίθουσα προβολών προβλήθηκε ταινία με θέμα τον αθλητισμό και το Ολυμπιακό Ιδεώδες
  • Στην βιβλιοθήκη έλαβαν μέρος διάφορες δραστηριότητες, καθώς και προβολή μικρών βίντεο σχετικών με την ημέρα.
  • Ανάπτυξη ενσυναίσθησης μέσα από το θεατρικό παιχνίδι

Η συμμετοχή των μαθητών ήταν εντυπωσιακή. Ας μην ξεχνάμε ότι η  άθληση είναι πρωτίστως μια ευχάριστη δραστηριότητα και μια πολύτιμη εμπειρία για τους μαθητές, δίνει την δυνατότητα να συμμετέχουν σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις/δραστηριότητες και την ευκαιρία να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση, συνηθίζοντας σ’ έναν τρόπο ζωής και άσκησης που ιδανικά θα συνεχίσουν και στην ενήλικη ζωή τους.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Γεωργόπουλο Φώτη για την ανταπόκριση στο κάλεσμά μας και την προθυμία του να συζητήσει με τους μαθητές και να λύσει όλες τις απορίες τους. 

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 4ου Γυμνασίου Τρικάλων «Γιώργος Σεφέρης»