Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο 7ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων

7o geniko trik

Στο πλαίσιο της 1ης Πανελλήνιας ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, που θεσμοθετήθηκε φέτος από το Υπουργείο Παιδείας, οι μαθητές του 7ου Λυκείου Τρικάλων βίωσαν και έστειλαν το μήνυμα «Ρατσισμός και Διαφορετικότητα – Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι» με ποικίλες δράσεις:

Οι αγώνες μπάσκετ, ποδοσφαίρου και βόλεϊ προσέφεραν ένα ευχάριστο θέαμα και βιώματα συνεργασίας, ομαδικότητας, προσωπικής προσπάθειας, άμιλλας και αλληλοσεβασμού στους μαθητές.

Η υλοποίηση κολλάζ και αφισών με θέμα το ρατσισμό και τη διαφορετικότητα ανέδειξαν τη φιλοσοφία και τη δυναμική του αθλητισμού, ο οποίος προωθεί τόσο την άσκηση του σώματος όσο και την άσκηση του πνεύματος ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο του ρατσισμού και να προαχθούν η ισότητα και η συνεργασία, η αλληλεγγύη, η αποδοχή και η ανεκτικότητα.

Τέλος, η προβολή της ταινίας «Ο Ανίκητος» (Invictus, 2009 σε σκηνοθεσία Κλιντ Ίστγουντ) ανέδειξε τη δύναμη ενός ομαδικού αθλήματος να ενώσει ένα έθνος. (Νότια Αφρική – Μαντέλα)

Οι μαθητές συμμετείχαν με κέφι, υπευθυνότητα και αθλητικό ήθος στις εκδηλώσεις που επιμελήθηκε η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής κ. Αριστέα Καραμήτρου με τη συμπαράσταση του διευθυντή και του συλλόγου καθηγητών του σχολείου, προβληματίστηκαν, αντάλλαξαν απόψεις και ευαισθητοποιήθηκαν πάνω σε αυτό το επίκαιρο σήμερα παρά ποτέ κοινωνικό φαινόμενο.

.