Ημέρα απεργίας η Τρίτη για τους εργαζόμενους στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων

Την Τρίτη 16 Ιουνίου απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα.

Για τους εργαζόμενους στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων έχει προγραμματιστεί απεργιακή κινητοποίηση στις 10.30 π.μ. στον αύλειο χώρο του νοσοκομείου, μετο Δ.Σ της Ε.Ν.Κ.Υ.Ν.Τ να καλεί τους συναδέλφους σε συμμετοχή στην Πανυγειονομική απεργία- συγκέντρωση , με τα εξής αιτήματα:

Ø Γιατί δε θεωρούμε ότι είναι <<περιττός >> κανένας από τους συναδέλφους επικουρικούς που προσλήφθηκαν στην περίοδο της επιδημίας.
Ø Γιατί η κυβέρνηση αντί να προσλάβει όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό κάνει γοργά βήματα προς την ιδιωτικοποίηση της υγείας και εξακολουθεί τις αναγκαστικές μετακινήσεις αντί να κάνει τις αναγκαίες προσλήψεις.
Ø Γιατί δεν ανεχόμαστε τον 21 ο αιώνα κλινικές να λειτουργούν με 2και 3 μόνο ιατρούς καθώς και μονάδες υγείας να στερούνται βασικών ιατρικών ειδικοτήτων και προσωπικού καθαριότητας, φύλαξης ,τραυματιοφορέων .
Ø Γιατί δεν ανεχόμαστε αυτό που κυνικά ομολόγησε πρόσφατα ο Υφυπουργός υγείας ότι τα <<κενά θα συνεχίσουν να υπάρχουν στο ΕΣΥ>>.
Ø Γιατί σφυρίζουν αδιάφορα στο αίτημά μας για αποπληρωμή των πρόσθετων εφημεριών και επαναφορά των μισθών στα επίπεδα του 2009, που τους πετσόκοψαν κατά 40%.