Ηλίας Βλαχογιάννης: Πριν αλέκτωρ, φωνησαι…

Δεν στέγνωσε ακόμη το μελάνι από την επαισχυντη Συμφωνία των Πρεσπών και ήρθαν τα… μαντάτα….. Οι ξένοι πατρωνες των  βορείων γειτόνων μας, υλοποιούν άμεσα το “διαμελιστικο” σχέδιο τους σε βάρος της Μακεδονία μας….
Την αρχή έκανε το Κρατικό Βρεττανικο  ειδησεογραφικο Πρακτορείο BBC….. Πού αίφνης ανακάλυψε  “Εθνική Μεκεδονικη μειονότητα” στη Βόρεια Ελλάδα, η οποία επί χρόνια….. “καταπιεζεται” από τους Έλληνες με “διωγμους, εκφοβισμους, εξορίες…..”
Όσοι ακόμη αμφιβάλλουν για το πόσο εθνικά ωφέλιμη είναι η Συμφωνία των Πρεσπων, ας το ξανασκεφθουν.
Άνοιξαν τους ασκούς του Αιόλου….. Έδωσαν την ευκαιρία και αφορμή, με δική μας υπογραφή και συναίνεση, σ εκείνους που απεργαζονται την εθνική ακεραιότητα της χώρας μας, να τρίβουν τα χέρια τους….
Κι αυτοί είναι, δυστυχώς, πολλοί…. Το χρήμα ρέει, άφθονο…..(Ακόμη ηχούν στ αυτιά μας, οι αναπάντητες καταγγελίες ΚΑΜΜΕΝΟΥ για πακτωλό χρημάτων, προκειμένου υπογραφεί η επαισχυντη Συμφωνία……).
“Πρόθυμοι” εντός των τειχών, πάντα υπήρξαν και υπάρχουν….  Ήδη πολλοί εντός των τειχών και εντός… Κυβέρνησης, ζητούν την επιστροφή των πολιτικών προσφύγων και των απογόνων τους, που διαμένουν στα Σκόπια…… Αγνοώντας ή σκοπίμως παραβλεποντας, ό,τι όσοι δήλωσαν “Έλληνες το γένος”, έχουν επιστρέψει ήδη από το 1982…. Παίζοντας έτσι το παιχνίδι των Βορειο Σλάβων γειτόνων μας….
Ας συνειδητοποιησουν οι Κυβερνωντες, τις βαρυτατες ευθύνες τους….. Κι ας πράξουν, έστω και τώρα, το εθνικά ωφέλιμο….. Ζούμε στο 2019, κι όχι στο 1946-49…. Ο νοών, νοειτω….