Ηλίας Βλαχογιάννης: Για την έξαρση της εγκληματικότητας

blaxogianis

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη δήλωση του Αναπληρωτή Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη Ηλία Βλαχογιάννη:

«Η έξαρση της εγκληματικότητας που παρατηρείται τελευταία, δίκαια έχει προκαλέσει οργή, αγανάκτηση και φόβο μεταξύ των πολιτών.

Φόνοι, ληστείες, βιασμοί είναι πλέον συνηθισμένη είδηση καθημερινά…..

Η Ελληνική Αστυνομία, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού της, αδυνατεί να ανταποκριθεί με επιτυχία, στο πραγματικά δύσκολο έργο της.

Οι ελλείψεις σε προσωπικό, σε συνδυασμό με τις συνεχείς μειώσεις των αποδοχών του, η απασχόληση μεγάλου αριθμού αστυνομικών σε έργα ξένα προς τα κύρια καθήκοντά τους, οι μειωμένες πιστώσεις για τη συντήρηση και ανανέωση του μηχανολογικού εξοπλισμού, είναι μερικές από τις αιτίες, που η ΕΛ.ΑΣ αδυνατεί να ανταποκριθεί επιτυχώς στα καθήκοντά της.

Αν στα ανωτέρω, προσθέσει κανείς και την αθρόα αύξηση της λαθρομετανάστευσης, λόγω της ανεκτικής και αναποτελεσματικής κυβερνητικής πολιτικής -ο φράχτης στον Έβρο, ακόμη βρίσκεται στα σκαριά, ενώ αντίθετα τα μηνύματα από την πολιτική της ….ΥΠΑΤΙΑΣ, βρήκαν πολλούς αποδέκτες….- τότε αντιλαμβάνεται ότι η κατάσταση ολοένα και χειροτερεύει.

Η ανικανότητα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ΔΕΝ είναι πλέον πρόβλημα ΜΟΝΟ για την κυβέρνηση, αλλά πρόβλημα ολόκληρης της Ελληνικής κοινωνίας, που πληρώνει αγόγγυστα φόρους επί φόρων και αξιώνει προστασία της ζωής και περιουσίας των πολιτών».