Ηλίας Προύφας: Οι Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις διαθέτουν υψηλότατο ηθικό φρόνημα

Για την κρίσιμη καμπή που διέρχονται οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις και τις συνεχείς προκλήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο, μίλησε σήμερα στον Δημήτρη Παδιό και την εκπομπή ΡΑΔΙΟ ΖΥΓΟΣτάθμιση στον FM 100 Ράδιο Ζυγός, ο έγκυρος στρατιωτικός συντάκτης και αναλυτής και διαχειριστής της ιστοσελίδας Kranosgr.com Ηλίας Προύφας, με καταγωγή από την Καλαμπάκα.

Ο κ. Προύφας αναφέρθηκε στο αξιόμαχο των ενόπλων μας δυνάμεων, οι οποίες όπως τόνισε διαθέτουν υψηλότατο ηθικό φρόνημα και υπερτερούν σε ξηρά, αέρα και θάλασσα έναντι της γειτονικής Τουρκίας. Εκθείασε την στρατηγική που ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση στο θέμα, υπογραμμίζοντας πως σε κάθε Τουρκική πρόκληση η Ελλάδα βρίσκεται σε νόμιμη άμυνα, ενώ σε περίπτωση που τεθούν υπό αμφισβήτηση εδαφικά κυριαρχικά της δικαιώματα, η απάντηση θα είναι πολυμέτωπη και όχι μόνο στο σημείο του ενδεχόμενου «θερμού» επεισοδίου.

Τα σύνορα μας είναι ατσάλινα και η Τουρκία θα δοκιμάσει μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη, αν διανοηθεί να προκαλέσει επεισόδιο, τόνισε χαρακτηριστικά κλείνοντας την παρέμβαση του ο Ηλίας Προύφας.