Ηλίας Μόσιαλος: «Σε ανοικτή διαβούλευση η άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο»

amosialos
Το θέμα της άρσης της μονιμότητας στο Δημόσιο θα τεθεί σε ανοικτή διαβούλευση δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ηλίας Μόσιαλος, σε συνέντευξή του στο «ΒΗΜΑFM».

«Τα θέματα της αναδιάρθρωσης του δημοσίου τομέα έχουν τεθεί από διάφορες πλευρές. Θα αντιμετωπιστούν στα πλαίσια της γενικότερης συνταγματικής μεταρρύθμισης, όταν αυτά ανοιχθούν από την κυβέρνηση τους επόμενους μήνες» είπε συγκεκριμένα ο κ. Μόσιαλος και πρόσθεσε πως δεν υπάρχουν προειλημμένες αποφάσεις.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο, ειδικά για όσους αξιολογηθούν αρνητικά από το ΑΣΕΠ δήλωσε: «Δεν τίθεται αυτή τη στιγμή αυτό το πλαίσιο. Θα διαμορφωθεί πρώτα το πλαίσιο αξιολόγησης και μετά θα συζητήσουμε».

Τα ερωτήματα του δημοψηφίσματος θα διαμορφωθούν μέσα από μία ανοιχτή διαδικασία, από τη θέσπιση μιας επιτροπής προσωπικοτήτων με 20-25 άτομα, η οποία στη διάρκεια του καλοκαιριού θα συγκεντρώσει όλες τις προτάσεις για τη συνταγματική μεταρρύθμιση τόνισε ο κ. Μόσιαλος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε και για τη συμμετοχή ή όχι του κ. Θ. Πάγκαλου στην Κυβερνητική Επιτροπή, καθώς στη σύνθεση που ανακοινώθηκε δεν υπεριλαμβάνεται το όνομά του. «Είναι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και έχει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο. Και εγώ θα συμμετέχω και θα παρακολουθώ τις συνεδριάσεις, αλλά όχι ως μέλος» απάντησε ο κ. Μόσιαλος.
Πηγή: tovima.gr