Οικονομία, αγροτική ανάπτυξη και Θεσσαλία τα θέματα της συνάντησης Καρατζαφέρη Αγοραστού

AGORASTOS_-_KARATZAFERHS_-32

-«Θέλω να συγχαρώ έναν εύελπι Περιφερειάρχη τον οποίον βλέπουμε με αισιοδοξία και εμπιστοσύνη. Πιστεύω ότι η παρουσία του θα προσθέσει στον πολιτισμό της Θεσσαλίας», είπε ο Γ. Καρατζαφέρης για τον Κ. Αγοραστό

-«Στην αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας πιστεύουμε ότι η λύση στην κρίση είναι Ελληνική, η λύση στην κρίση μπορεί και πρέπει να προέλθει από τη γεωργία και την κτηνοτροφία», τόνισε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας

 Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γιώργος Καρατζαφέρης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Θεσσαλία συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, ο οποίος του προσέφερε βιβλίο για την ιστορία και τον πολιτισμό της Θεσσαλίας.

 

Παρόντες στη συνάντηση ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Χρήστος Λιάπης, η Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κα Ρένα Καραλαριώτου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ., βουλευτής Λαρίσης κ. Αστέριος Ροντούλης, ο αναπληρωτής γραμματέας Κ.Ε., Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ. Γιώργος Γαρουφαλιάς, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Μητσιούλης και στελέχη του τοπικού ΛΑ.Ο.Σ.

 Μετά την συνάντηση ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης δήλωσε:

«Αν υπάρχει ένα ασφαλές όχημα που θα βγάλει την Ελλάδα από την κρίση, αυτό σίγουρα δεν είναι ένα αυτοκίνητο αλλά ένα τρακτέρ. Η Θεσσαλία μπορεί να δώσει την λύση και για αυτόν το λόγο ξεκίνησα τις περιοδείες μου από την Θεσσαλία.
Και επειδή η επίσκεψή μου συμπίπτει με τον εορτασμό του Κιλελέρ θέλω να συγχαρώ έναν εύελπι Περιφερειάρχη τον οποίον βλέπουμε με αισιοδοξία και εμπιστοσύνη. Πιστεύω ότι η παρουσία του θα προσθέσει στον πολιτισμό της Θεσσαλίας».

Από την πλευρά του ο κ. Κώστας Αγοραστός τόνισε: «Με τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρη είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε σχετικά με τις εξελίξεις στην οικονομία και την κοινωνία, την ανάπτυξη κυρίως της γεωργίας και της κτηνοτροφίας και φυσικά θέματα που έχουν σχέση με το νέο θεσμό της περιφερειακής αυτοδιοίκησης και την Θεσσαλία.

Αν παρομοιάσουμε την εθνική οικονομία με ένα αυτοκίνητο που τρέχει προς τον γκρεμό, η αγροτική οικονομία είναι το φρένο για να σταματήσει αυτή η πορεία. Χρειάζεται, όμως, επανεκκίνηση στην ελληνική αγροτική οικονομία. Απαιτείται δέσμη ισχυρών κινήτρων ώστε η στροφή νέων κυρίως αλλά και ανθρώπων από μεγαλύτερες ηλικίες στον πρωτογενή τομέα μια στροφή που σήμερα γίνεται από ανάγκη, να γίνει επιλογή με προοπτική.

Με δεδομένο ότι η πρωτογενής παραγωγή έχει τον μεγαλύτερο πολλαπλασιαστή στην οικονομία, αφού κάθε θέση στην κτηνοτροφία έχει πολλαπλασιαστή δέκα κατά μ.ο. και κάθε θέση στις αροτραίες καλλιέργειες από 3 έως 8 ανάλογα αν είναι στα βιομηχανικά φυτά όπως το βαμβάκι, ή στα δημητριακά αντίστοιχα, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι κάθε θέση απασχόλησης στη γεωργία διατηρεί πολλές θέσεις εργασίας στον δευτερογενή και τριτογενή τομέα.

Χρειάζεται, λοιπόν, συνεργασία, συνέργειες και πάνω απ’ όλα η καλλιέργεια κλίματος εμπιστοσύνης.

Εμείς στην αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας πιστεύουμε ότι η λύση στην κρίση είναι Ελληνική, η λύση στην κρίση μπορεί και πρέπει να προέλθει από τη γεωργία και την κτηνοτροφία».