Ιδρύεται σχολή εκπαίδευσης-κατάρτισης τουριστικών επαγγελμάτων στα Τρίκαλα (αποκλειστικό)

Μετά από συντονισμένες ενέργειες του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Γιάννη Μπουτίνα και του Προέδρου του Συλλόγου ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Τρικάλων Γιώργου Ανδριόπουλουκαι όλων των μελών του συμβουλίου, με κοινή πρόταση που κατατέθηκε στο Υπουργείο Τουρισμού με αίτημα την ίδρυση σχολής εκπαίδευσης του προσωπικού που δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον τουρισμό, τα νέα είναι ευχάριστα, αφού σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του trikalaIN θα αρχίσει να λειτουργεί στα Τρίκαλα σχολή εκπαίδευσης τουριστικών επαγγελμάτων,  με πτυχίο ισότιμο με τις σχολές τουριστικών επαγγελμάτων.

Έτσι πλέον οι ξενοδοχειακοί υπάλληλοι και όλο το προσωπικό που απασχολείται τον τουρισμό θα είναι πιστοποιημένοι, ένα σημαντικό γεγονός και για τους υπαλλήλους και για τις επιχειρήσεις, που είναι πλέον υποχρεωμένες να απασχολούν πιστοποιημένους υπαλλήλους.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου ξενοδοχοϋπαλλήλων Τρικάλων Γιώργο Ανδριόπουλο, η νέα σχολή θα περιλαμβάνει δύο τμήματα, με το πρώτο να είναι το εστιατοριακό (μπαρ-κουζίνα-σέρβις), ενώ το δεύτερο θα είναι το τμήμα οροφοκομίας (καμαριέρες-καθαρίστριες-πλυντήρια-roomservice). Η φοίτηση θα είναι διάρκειας 380 ωρών (περίπου 3 μήνες, από 2 έως 5 ώρες ημερησίως).Τα μαθήματα θα γίνονται από πιστοποιημένους εκπαιδευτές του Υπουργείου και της σχολής τουριστικών επαγγελμάτων, ενώ προβλέπεται και εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας.

Όπως τόνισε στο trikalaIN ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Γιάννης Μπουτίνας, μεταξύ των δύο πλευρών υπάρχει αγαστή συνεργασία με διάθεση να υπάρξουν κοινές δράσεις. Μια απ’ αυτές είναι και η δημιουργία της σχολής, που αποτελεί μια μεγάλη επιτυχία για το νομό και όλη τη Θεσσαλία, αφού ο κλάδος των απασχολούμενων στον τουρισμό, είναι σε πολύ χαμηλό επίπεδο κατάρτισης.

Ο επισκέπτης τα τελευταία χρόνια έχει ξεχωριστές απαιτήσεις, γι’ αυτό και θα πρέπει να του παρέχονται ανάλογες υπηρεσίες. Παράλληλα με την σχολή αυτή, έχει παρθεί έγκριση να έρθει σε Τρίκαλα-Καλαμπάκα-Πύλη το σχολείο τουρισμού Ontour, ένα μοντέλο του Συνδέσμου Ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων.Αυτό σημαίνει ότι σε τρία διήμερα θα γίνουν στις εν λόγω πόλεις εκπαιδευτικές εκδηλώσεις (ταχύρρυθμα σεμινάρια), ώστε να θωρακιστούν με περισσότερες γνώσεις οι εργαζόμενοι στις τουριστικές επιχειρήσεις, αλλά και οι επιχειρηματίες.

Και μπορεί οι εκλογές να είναι εκλογές με ότι αυτό συνεπάγεται, όμως τόσο ο Γιάννης Μπουτίνας που είναι υποψήφιος στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, όσο και ο Γιώργος Ανδριόπουλος που είναι υποψήφιος στο Δήμο Τρικκαίων, δεν σταματούν να αγωνίζονται για το καλύτερο των εργαζομένων στον τουρισμό, όπως και των τουριστικών επιχειρήσεων.