Η υποψηφιότητα Παπανδρέου αλλάζει τα δεδομένα και στο τοπικό ΚΙΝΑΛ

Νέα δεδομένα και εξελίξεις φέρνει η υποψηφιότητα του πρώην Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και μετέπειτα του ΚΙΔΗΣΟ Γιώργου Παπανδρέου, στην κούρσα της ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής.

Ο Παπανδρέου που ετοιμάζεται από ώρα σε ώρα να ανακοινώσει την  υποψηφιότητα του, παίρνει μια απόφαση που σαφώς θα σηματοδοτήσει εξελίξεις και θα επηρεάσει και τις εξελίξεις σε τοπικό επίπεδο. Ήδη κάποια Τρικαλινά στελέχη χαιρετίζουν την πρωτοβουλία Παπανδρέου, όπως η δικηγόρος και υποψήφια Βουλευτής στις εκλογές του 2019 Χρύσα Ντιντή, που εδώ και καιρό είχε απομακρυνθεί και είχε αναπτύξει πολιτικό «φλερτ» με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά και άλλα τοπικά στελέχη που ήταν ανέκαθεν κοντά στον Παπανδρέου, όπως οι Σωτήρης Μπλέτσας,  Θωμάς Χαχάμης κ.α. είναι σίγουρο πως θα στηρίξουν την υποψηφιότητα του.

Βέβαια υπάρχουν και Τρικαλινά στελέχη που έχουν ταχθεί εξαρχής στο πλευρό κάποιου άλλου υποψηφίου, δεν ξέρουμε όμως αν η υποψηφιότητα Παπανδρέου τους κάνει να το ξανασκεφτούν. Και επιπλέον το κρίσιμο ερωτηματικό για τον ποιον θα στηρίξουν, αποτελούν οι Κων/νος Παπαευθυμίου και Γιώργος Ηλιάδης (1ος και 2ος αντίστοιχα του ψηφοδελτίου στις εκλογές του 2019).

Οι ισορροπίες στο τοπικό ΚΙΝΑΛ είναι έτσι κι αλλιώς εύθραυστες, γι΄αυτό και απαιτούνται προσοχή, ειδικοί χειρισμοί και πρωτοβουλίες από τα στελέχη, καθώς μεγάλος αριθμός εξ αυτών δεν θεωρεί καθόλου απίθανη μια πιθανή διάσπαση της παράταξης και ένα κατακερματισμό που θα οδηγήσει την λεγόμενη κεντροαριστερά σε περαιτέρω συρρίκνωση και εσωστρέφεια και οριστική τοποθέτηση στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, όπως έλεγε και ο αείμνηστος ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Παπανδρέου.