Στην κλήρωση των Mercedes, Mini Cooper Audi και οι Τρικαλινοί βουλευτές

mercendesmini-cooper-kai-audi.w l

Μόνον 9 από τους 135 βουλευτές που είχαν δικαίωμα να πάρουν αυτοκίνητο από τη Βουλή αρνήθηκαν την παροχή. Mercendes , mini cooper και Audi δεύτερο χέρι περιήλθαν στην κατοχή των νεοκλεγέντων.

Μπορεί τις προηγούμενες ημέρες να ακούστηκαν πολλά για το ζήτημα, μπορεί και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να εμφανίστηκε επικριτικός σε σχέση με την διάθεση βουλευτικών οχημάτων στους 300 της Βουλής, ωστόσο οι φωνές αυτές κάθε άλλο παρά έκαμψαν το «φρόνημα» των βουλευτών που έσπευσαν, στην πλειοψηφία τους, να συμμετάσχουν στην σημερινή κλήρωση των αυτοκινήτων.

Από τους 135 νεοεκλεγέντες βουλευτές μόνο οι εννέα αρνήθηκαν να παραλάβουν αυτοκίνητο. Οι υπόλοιποι παρά τις επιμέρους επιφυλάξεις και τα ερωτήματα που διατύπωσαν «μήπως προκαλέσω;» «είναι ακριβή αυτή η μάρκα», «καίει πολύ βενζίνη» παρέλαβαν την νέα τους «κούρσα».

Βέβαια, δεν είναι του κουτιού αλλά δεύτερο χέρι από τους τέως συναδέλφους τους που δεν κατάφεραν να επαναεκλεγούν.

Αυτοκίνητο αρνήθηκαν να πάρουν ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης (συνήθως κυκλοφορεί με την βέσπα του) και τέσσερις ακόμα βουλευτές του (Σταυρούλα Αντωνάκου, Γιώργος Αμυράς, Παναγιώτης Καρκατσούλης και Αντιγόνη Λυμπεράκη.

Το παράδειγμα τους ακολούθησε και ο Γιώργος Κουμουτσάκος από την ΝΔ (είχε ειδοποιήσει με επιστολή του την Πρόεδρο της Βουλής), αλλά και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά, Γιώργος Δημαράς και Ελένη Ψαρρέα.

Υπενθυμίζεται ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα καταγγείλει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο τη σύμβαση με την εταιρία χρονομίσθωσης που έχει συνάψει η Βουλή με στόχο να αναζητήσει οικονομικότερες λύσεις.

Η οικονομική κρίση έχει επιφέρει αλλαγές σε σχέση με τα βουλευτικά αυτοκίνητα. Παλιότερα οι βουλευτές κυκλοφορούσαν με θηριώδεις λιμουζίνες των 2.000 κε: σήμερα εκείνοι της επαρχίας κυκλοφορούν με τετράτροχα έως 1800 κε ενώ της Αθήνας έως 1400 κε.

Όσο για τις μάρκες, υπάρχουν επιλογές για όλα τα γούστα αρκεί ο «ενδιαφερόμενος» να σταθεί τυχερός κατά την κλήρωση. Σήμερα μεταξύ άλλων κληρώθηκαν Μersedes, Mini Cooper, Audi κ.α

Το συνολικό κονδύλι για τους 300 ανέρχεται στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ.

thetoc.gr