Μια συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, παραχώρησε το πρωί του Σαββάτου στην ενημερωτική εκπομπή ΡΑΔΙΟ ΖΥΓΟΣτάθμιση που παρουσιάζει ο Δημήτρης Παδιός στον FM 100 Ράδιο Ζυγός, ο πρώην Νομάρχης Τρικάλων και Βουλευτής του νομού Ηλίας Βλαχογιάννης.
Όπως επεσήμανε ο κ. Βλαχογιάννης, αναφορικά με τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης στη κυβέρνηση για τις υποκλοπές, τους χειρισμούς της στα εξωτερικά θέματα, αλλά και στα θέματα ακρίβειας και ενεργειακής κρίσης «Ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει στη λάσπη. Δεν έχει κανένα απολύτως αφήγημα και εξαπολύει κατηγορίες, γιατί κάτι πρέπει να πει. Πέρα απ΄αυτό είναι και επικίνδυνοι. Βγαίνουν και λένε πως θα επαναδιαπραγματευθούν την συμφωνία με τους Γάλλους για τα Rafale, αν γίνουν κυβέρνηση. Μα είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Είναι αυτοί που θα έσκιζαν τα μνημόνια, είναι αυτοί που επέβαλλαν 25 νέους φόρους στον ελληνικό λαό και τώρα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τους πολίτες. Ας μην μας κάνουν λοιπόν τους κοινωνικά ευαίσθητους, γιατί όλοι τους ξέρουν πια. Ρωτήστε αν ήταν σήμερα Πρωθυπουργός ο Τσίπρας, θα ήταν καλύτερα τα πράγματα; Όλοι θα σας απαντήσουν όχι, Η ΝΔ μάχεται καθημερινά με κάθε μέσο, ώστε κανένας πολίτης να μην είναι μόνος του μέσα σ’ αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία».
Ο Ηλίας Βλαχογιάννης υπεραμύνθηκε του έργου που άφησε στο νομό ως Νομάρχης αλλά και ως Βουλευτής, χαρακτηρίζοντας ευτυχή χρονική συγκυρία την συνύπαρξη Λέγκα στο Υπουργείο Οικονομικών, Ταμήλου στο Δήμο Τρικκαίων και του ιδίου στη Νομαρχία, όπου επι των ημερών τους έγιναν σημαντικά έργα για το νομό, όπως ο Ε-65, η κατασκευή του ΧΥΤΑ, οι μεγάλοι οδικοί άξονες Τρίκαλα-Λάρισα, Τρίκαλα-Καλαμπάκα και Τρίκαλα-Καρδίτσα, το Νοσοκομείο και αρκετά άλλα. Ο ίδιος επεσήμανε πως δεν κινείται ακόμη σε προεκλογικούς ρυθμούς, θα το κάνει όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή. Άλλωστε οι Τρικαλινοί πολίτες τον γνωρίζουν καλά και αυτόν και το έργο του, προσθέτοντας πως ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι αυτός που θα κρίνει αν ο Ηλίας Βλαχογιάννης δικαιούται μιας ακόμα ευκαιρίας, για να εκπροσωπήσει τον νομό Τρικάλων στο κοινοβούλιο.
