Η Τρικαλινή νηπιαγωγός Άννα Μαγκιώση σε διεθνές συνέδριο στο Μαρόκο

Με ελληνική συμμετοχή ολοκληρώθηκε πριν από λίγο καιρό, το διεθνές συνέδριο για τους 17 Παγκόσμιους Βιώσιμους Στόχους Ανάπτυξης που πραγματοποιήθηκε στο Μαρόκο. Την Ελλάδα εκπροσώπησε η Τρικαλινή εκπαιδευτικός της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (Νηπιαγωγός) κ. Άννα Μαγκιώση, με την ιδιότητα της παγκοσμίως βραβευμένης Scientix ambassador για τo 2022, εκπροσωπώντας άξια τη χώρα μας, αφού ήταν και η μοναδική προσκεκλημένη από Ελλάδα από τον ίδιο τον ιδρυτή και Πρόεδρο του  Mediterranean Forum of Tetouan ΜETSDGs, Professor  Redoine Khlifate.

Τίτλος της εισήγησης της ήταν η ” Προσέγγιση των SDGs μέσω indoor και outdoor  STEM activities”κι ακροατήριο  συμμετέχοντες φοιτητές και καθηγητές του Abdelmalek Essaâdi University of Morocco καθώς κι εκπαιδευτικοί της ευρύτερης περιοχής. Η εκπαιδευτικός επέστρεψε με τις καλύτερες εντυπώσεις και μοναδικές εμπειρίες απο το όμορφο Μαρόκο!
Οι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης είναι το προσχέδιο για την επίτευξη ενός καλύτερου και πιο βιώσιμου μέλλοντος για όλους καταπολεμώντας τη φτώχεια, την ανισότητα, την κλιματική αλλαγή και την υποβάθμιση του περιβάλλοντος, διασφαλίζοντας παράλληλα την ευημερία, την ειρήνη και τη δικαιοσύνη.

Ενώνοντας τη φωνή μας μέσα από τέτοιου είδους ανοικτές εκδηλώσεις κι αναλαμβάνοντας ατομική κι ομαδική δράση, όλοι μαζί,  μπορούμε να κάνουμε έναν καλύτερο κόσμο.