Οι Θεσσαλοί της Ευρώπης έκοψαν βασιλόπιτα

 

 

 

OTSE_2013_Vasilopita

 

 

 

 

Οι Θεσσαλοί της Ευρώπης έκοψαν την Βασιλόπιτα. Το φλουρί το πέτυχε ο Σύλλογος Θεσσαλών Ντύσσελντορφ

 

Η Ομοσπονδία Θεσσαλικών Συλλόγων Γερμανίας και άλλων κρατών Ευρώπης «ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ» α.Σ. και οι Σύλλογοι-Μέλη (Ντύσσελντορφ, Νυρεμβέργη, Βισμπάντεν, Σβάινφουρτ, Γκύτερσλο, Μπίλεφελντ, Κολωνία, Βερολίνο, Μόναχο και Ελβετία) συναντήθηκαν «ηλεκτρονικά» και έκοψαν την Βασιλόπιτα για το έτος 2013! Η κοπή της Βασιλόπιτας των Θεσσαλών Ευρώπης πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 17:00 σε τηλεφωνική σύσκεψη παρουσία εκπροσώπων των Συλλόγων.

Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο π. Αλέξανδρος Τζατζάνης από την Ενορία Αγ. Αποστόλου Παύλου Νυρεμβέργης, ο οποίος συνεχάρη την Ομοσπονδία και τους Συλλογους μέλη για τις έντονες και αξιόλογες δραστηριότητες και ευχήθηκε δύναμη για το μέλλον ενώ το φλουρί έτυχε στον κομμάτι του Συλλόγου Θεσσαλών Ντύσσελντορφ «Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ».

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης κ. Διαμαντής Γκίκας στον σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε τα παιδιά της Θεσσαλικής Νεολαίας που καταβάλουν προσπάθεια στην εκμάθηση παραδοσιακών θεσσαλικών χορών και που ασχολούνται με τον Σύλλογο διατηρώντας έτσι άσβεστη την φλόγα της θεσσαλικής παράδοσης.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί των Προέδρων των Θεσσαλικών Συλλόγων Σβάινφουρτ (κ. Λάσπα Βασιλκή), Βισμπάντεν (κ. Πολυζος Σωτήριος), Μπίλεφελντ (κ. Καραμιχαηλιδης Γεωργιος), Ντύσσελντορφ (κ. Σοφία Μιχαλέ), Κολωνία (κ. Φανή Στεργίου) και Γκύτερσλο (κ. Βόμπρας Γεωργιος), οι οποίοι αντάλλαξαν τις ευχές για το 2013.

Στις 12 Ιανουαρίου 2013 θα εορτάσουν την κοπή της Βασιλόπιτας ο Θεσσαλικός Σύλλογος Νυρεμβέργης, ο Σύλλογος Θεσσαλών Ντύσσελντορφ και ο Θεσσαλικός Σύλλογος Μπίλεφελντ ενώ στις 20 Ιανουρίου ο Θεσσαλικός Σύλλογος Κολωνίας και ο Θεσσαλικός Σύλλογος Βισμπάντεν. Στις 26 Ιανουαρίου επίσης θα εορτάσει ο Θεσσαλικός Σύλλογος Γκύτερσλο.

{youtube}skJwFNL5XVU{/youtube}

Οι Θεσσαλοί της Ευρώπης έδωσαν ραντεβού στο επόμενο 9ο Φεστιβάλ Θεσσαλών Ευρώπης. Πρόκειται για την επόμενη μεγάλη εκδήλωση της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης κατά την οποία οι Θεσσαλοί θα συμμετέχουν όλοι μαζί σε ένα τρικούβερτο παραδοσιακό γλέντι. Το πολιτιστικό γεγονός θα αρχίσει το Σάββατο 30 Μαρτίου 2013 με μια ειδική εορταστική εκδήλωση, όπου θα βραβευτούν ξένοι Ακαδημαϊκοί μεγάλων πανεπιστημίων και ερευνητές γνωστών ερευνητικών κέντρων της Ευρώπης που αφιέρωσαν αποκλειστικά την επιστημονική τους έρευνα στη ΘΕΣΣΑΛΙΑ.

Η Ομοσπονδια Θεσσαλών Ευρώπης εύχεται σε όλο τον κόσμο ένα ευτυχισμένο, δημιουργικό

και χαρούμενο νέο έτος 2013 !!!

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                 Ο Α’  Γραμματέας

Διαμαντής Γκίκας           Ιωάννης Κίτσιος