Η τέχνη των εικαστικών διδάσκεται και μαθαίνεται στο Εργαστήρι Ζωγραφικής του Δήμου Τρικκαίων

zograf trik

Η τέχνη των εικαστικών διδάσκεται και μαθαίνεται
στο Εργαστήρι Ζωγραφικής
του τμήματος Πολιτισμού της Δ/νσης Παιδείας Πολιτισμού
του Δήμου Τρικκαίων
τα δραστήρια εκπαιδευτικά τμήματα του είναι ανοικτά στο κοινό

Η εικαστική καλλιτεχνική αναζήτηση και δημιουργία αποτελεί το αντικείμενο της εκπαιδευτικής διαδικασίας στο Εργαστήρι Ζωγραφικής του τμήματος Πολιτισμού της Δ/νσης Παιδείας – Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων το οποίο λειτουργεί από το 1986 και σήμερα στεγάζεται στο χώρο του Μύλου Ματσόπουλου .
Λειτουργούν τμήματα προσχολικά, Δημοτικού, Γυμνασίου, ενηλίκων και ελευθέρου σχεδίου και είναι ανοικτά στο κοινό.
Πληροφορίες – γραμματεία Εργαστηρίου Ζωγραφικής
Τρίτη – Πέμπτη- Παρασκευή 16.00-21.00
τηλ. 24310 70905, 6957090209.

Επιδίωξή του είναι: να οργανώσει κάθε δημιουργική προσπάθεια μικρών και μεγάλων που ασχολούνται με τις εικαστικές τέχνες ή βρίσκουν ευχαρίστηση στις καλλιτεχνικές δραστηριότητες.
Στόχος του είναι: να δημιουργήσει ( αρχίζοντας ασφαλώς από τα παιδιά ) ένα μυημένο κοινό ευαισθητοποιημένο ανοιχτό που να μπορεί να δει, να νιώσει, να καταλάβει, και να αναπτύξει τις δικές του αισθητικές πρωτοβουλίες.
Στο εργαστήριο διδάσκουν: εικαστικοί απόφοιτοι της Ανώτατης Σχολής Τεχνών με πολύχρονη εμπειρία στη διδακτική της τέχνης.
Κύρια θεώρηση του εργαστηρίου ζωγραφικής είναι πως η τέχνη μπορεί να καλλιεργηθεί και να διδαχθεί.
Όπως ακριβώς συμβαίνει και με τις άλλες μορφές της τέχνης έτσι και στις εικαστικές τέχνες, υπάρχουν μερικές απλές επιβεβαιωμένες αρχές που αποτελούν θεμελιακούς νόμους. Τους νόμους αυτούς πρέπει να διδάξει ο δάσκαλος για να βοηθήσει να εκφραστούν άνετα και φυσικά οι μαθητές με τη γλώσσα των εικόνων. Οι αρχές αυτές αποτελούν ένα είδος αλφαβητάριου. Η διδασκαλία τους, φτιάχνει ανθρώπους καλλιεργημένους, ικανούς να εκφράσουν με τάξη και συνοχή μια θέση προσωπική, ένα όραμα που έχουν για τον κόσμο, μέσα από τη γλώσσα των σχημάτων και των χρωμάτων ή ακόμη να επικοινωνήσουν μέσω της εικόνας, μέσα από το έργο ενός καλλιτέχνη, με εκατομμύρια άλλους ανθρώπους και να συντονίσουν τις σκέψεις ή τις καρδιές τους πάνω στο ίδιο μήνυμα.

.Στην Κωνσταντινούπολη
η Δημοτική Χορωδία Τρικάλων
θα δώσει συναυλία στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου
στα ιστορικά Ταταύλα.

Για την Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας αναχώρησε η πολυμελή αποστολή της Δημοτικής Χορωδίας Τρικάλων του τμήματος Πολιτισμού της Δ/σνης Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων.

Η αποστολή με επικεφαλής τη μαέστρο κ. Ελένη Ζιάκα θα δώσει μια μεγάλη συναυλία με ύμνους της Ελληνικής Ορθόδοξης Λειτουργίας την Κυριακή 23 Μαρτίου στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στην ιστορική συνοικία Ταταύλα της Κωνσταντινούπολης. Επίσης αναμένεται να συναντηθούν με την Α.Θ.Π. Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίον στο Φανάρι το Σάββατο 22 Μαρτίου.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Πόλη θα επισκεφθούν σημαντικά ιστορικά μνημεία της βυζαντινής εποχής αλλά και μέρη και μνημεία της εκεί ελληνικής κοινότητας.

.