Η σημερινή απεργία μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό σταθμό για την οργανωμένη αντίσταση

pame-_thumb_medium500_0

Μπορεί η καταρρακτώδης βροχή που έπληξε σήμερα  τα Τρίκαλα, να αποτελούσε ανασταλτικό παράγοντα για την σημερινή συγκέντρωση ωστόσο το ΠΑΜΕ για μια ακόμη φορά έκανε την συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία με κεντρικό ομιλητή την κ. Μπακάση η οποία δήλωσε οτι οι εργάτες και οι εργάτριες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες, οι νέοι, οι γυναίκες,βρίσκονται μπροστά σε μια κρίσιμη μάχη. Για το λόγο αυτό, το κάλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ σε κάθε αυτοαπασχολούμενο, σε κάθε μικρό επαγγελματοβιοτέχνη να κλείσει το κατάστημά του σήμερα και να κατέβει στο δρόμο., το κάλεσμα της ΠΑΣΥ στην αγροτιά να δώσει δυναμικό «παρών». Του ΜΑΣ και του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ , βρησκώμαστε στο ίδιο μετερίζι.

Το ποτάμι της λαϊκής οργής μεγαλώνει, γίνεται μέρα με τη μέρα πιο ορμητικό.

Χιλιάδες εργάτες, εργάτριες, νέοι και νέες, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι είναι στο δρόμο του αγώνα στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, στις ΔΕΚΟ.

Απορρίπτουν μνημόνια, αντιλαϊκές πολιτικές. Καταγγέλλουν και καταδικάζουν την ιδεολογική τρομοκρατία και τη βία της εργοδοσίας.

Διεκδικούν αξιοπρεπείς ΣΣΕ, αρνούνται τις προσωπικές συμβάσεις, τις τρομοκρατικές απολύσεις, αρνούνται το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, διεκδικούν δουλειά με δικαιώματα και αξιοπρεπή ζωή.

Πολλαπλασιάζονται οι δυνάμεις που αρνούνται να υποταχθούν, να σκύψουν το κεφάλι, να αποδεχτούν το δρόμο που τους δείχνει η τρόικα, η κυβέρνηση και τα άλλα στηρίγματα του κεφαλαίου.

Φουσκώνει το λαϊκό ποτάμι γιατί η βαρβαρότητα των νέων μέτρων θα προκαλέσει όξυνση της φτώχειας και της εξαθλίωσης των εργατικών οικογενειών.

Το Π.Α.ΜΕ οι Ταξικές δυνάμεις, Δεν υποτιμούμε τη δύναμή τους, τις εφεδρείες τους, τα μέσα που χρησιμοποιούν, τη μαύρη προπαγάνδα, το ρόλο των ΜΜΕ του μεγάλου κεφαλαίου. ΔΕΝ είναι όμως ανίκητοι!!!

Εμείς είμαστε οι παραγωγοί του πλούτου. Χωρίς τη δική μας δουλειά δεν μπορούν να κινηθούν ΟΛΕΣ αυτές οι μηχανές που παράγουν αμύθητα κέρδη για το κεφάλαιο και εξαθλίωση για την εργατική τάξη.

Εργαζόμενοι, εργάτες, εργάτριες ►

Η δύναμή μας είναι στην οργάνωση.

  • Οργάνωση στον τόπο δουλειάς!!! Γιατί εκεί σπάει ο φόβος και η τρομοκρατία του εργοδότη. Η Δύναμή μας είναι στα συνδικάτα μας, στους Συλλόγους, στα Σωματεία, στους ταξικούς αγώνες.
  • Στους αγώνες που θα συγκρούονται με τις πολιτικές που στηρίζουν τα κέρδη των καπιταλιστών.
  • Στους αγώνες που θα συγκρούονται με την πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ.

Η δύναμή μας θα μεγαλώνει όσο η εργατική τάξη θα παίρνει διαζύγιο από τα κόμματα της πλουτοκρατίας, όσο θα αφαιρεί τη δύναμη του κυβερνητικού, εργοδοτικού συνδικαλισμού, όσο θα δυναμώνει το μέτωπο της ρήξης και της ανατροπής, όσο θα γινόμαστε ικανότεροι στη σύγκρουση με το κεφάλαιο και τους μηχανισμούς του.

  • Ο δρόμος ανάπτυξης που έχει ανάγκη η εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα είναι δεμένος και εξαρτάται από αυτή τη δουλειά.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Μέχρι την προηγούμενη βδομάδα, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με όλους τους μηχανισμούς του κεφαλαίου, τρομοκρατούσαν το λαό για τη συμφορά της χρεοκοπίας. Εθνική υπόθεση, αναδεικνύονταν η 5η δόση του δανείου.

Στήσανε ολόκληρο μηχανισμό χειραγώγησης της εργατικής τάξης.

«Ή υποτάσσεστε ή πτωχεύουμε».

Πρωτοκλασάτοι ηθοποιοί και οι κομπάρσοι, ΝΔ και ΛΑΟΣ, στο ίδιο έργο, να γονατίσουν το λαό, να αποδεχτεί να συνεχίσει να είναι το θύμα, να συνεχίσει να «πληρώνει το μάρμαρο».

Και Ξαφνικά, εξασφάλισαν την 5η δόση και συγχρόνως μηχανεύονται και τα μέτρα για την επόμενη.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Εργαζόμενοι

Τα δάνεια και τα προηγούμενα και αυτά που θα πάρουν, είναι για να μην πτωχεύσει το κεφάλαιο.

Η εργατική τάξη και τα άλλα στρώματα ζουν τη φτώχεια που αφήνουν πίσω τα προηγούμενα και τα πρόσφατα αντιλαϊκά μέτρα .

Δεν έχει καμία σχέση με το χρέος, είναι απαίτηση και ανάγκη του κεφαλαίου. Ούτε από την πρώτη, ούτε από την Πέμπτη, ούτε από τη δέκατη δόση θα πάρει η εργατική τάξη, ο λαός.

Αυτά τα λεφτά από τα δάνεια πάνε κατευθείαν στους λογαριασμούς των βιομηχάνων, των τραπεζιτών και των άλλων αρπακτικών του κεφαλαίου για να αυγατίσουν τα κέρδη τους.

Και με αυτά τα μέτρα, όπως και με τα προηγούμενα, στόχο έχουν να γίνει ο λαός, οι εργάτες φθηνότεροι, οι εργασιακές σχέσεις να γυρίσουν σε μεσαιωνικές εποχές.

Η μείωση του αφορολόγητου ορίου, στις 6.000 ευρώ, φωτογραφίζει: Που θέλουν να φτάσουν το μεροκάματο. Φωτογραφίζει την κατάργηση των ΣΣΕ, τη μείωση των μισθών των νεοπροσλαμβανόμενων στα 500 ευρώ περίπου. Φωτογραφίζει την κάθετη πτώση του βιοτικού επιπέδου της εργατικής οικογένειας, της λαϊκής οικογένειας.

Με λίγα λόγια, φωτογραφίζει: Τη φτώχεια, την ανέχεια, τις περικοπές για να τα φέρει βόλτα η εργατική τάξη, ο λαός.

Πάνω από 3.000 ευρώ το χρόνο θα αφαιρέσουν από τη λαϊκή οικογένεια οι αυξήσεις στο ΦΠΑ με την μετάταξη ειδών λαϊκής κατανάλωσης από το συντελεστή του 13% στο 23%, οι αυξήσεις του πετρελαίου θέρμανσης, οι αυξήσεις των τελών κυκλοφορίας αυτοκινήτων κλπ.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Βαρβαρότητα του κεφαλαίου σημαίνει:

„Να αφαιρούν το δικαίωμα στη δουλειά, τη μόρφωση, τη ζωή, των νέων.

„Μείωση 20% της ΕΓΣΣΕ, κατώτερος μισθός 520 ευρώ.

„Παράταση του εργάσιμου χρόνου και μάλιστα με διευθυντικό δικαίωμα.

„Κατάργηση της αμοιβής της υπερωρίας, εκ περιτροπής εργασία, δηλαδή και ανασφάλιστοι.

„Απολύσεις, αύξηση των ωρών δουλειάς, γενίκευση των ελαστικών μορφών απασχόλησης.

καρατόμηση επιδομάτων: Πολυτέκνων, ΕΚΑΣ, ανεργίας με τη μέθοδο των εισοδηματικών κριτηρίων 

„Άρση της μονιμότητας, περικοπή του 13ου και 14ου μισθού.

►Μείωση των επικουρικών συντάξεων, έχουν είδη ετοιμάσει την κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων 

Η νέα καταιγίδα μέτρων σε συνδυασμό με μια σειρά μέτρα που πάρθηκαν το προηγούμενο διάστημα, αλλά και τα προηγούμενα χρόνια είναι στην κυριολεξία φωτιά για τη νεολαία, για τα παιδιά μας, για τα παιδιά των λαϊκών στρωμάτων, για αυτούς που μπαίνουν και θα μπουν στην παραγωγή.

Αυτή η πολιτική τσακίζει τη νέα γενιά, τσακίζει τα δικαιώματά της, την καταδικάζει σε ζωή χωρίς δουλειά, χωρίς δικαιώματα.

Η δυσκολία των νέων να δημιουργήσουν οικογένεια θα διογκωθεί. Καταργείται και το τελευταία σημείο κρατικής φροντίδας. Οι παιδικοί σταθμοί στοιχίζουν ένα μισθό για κάθε παιδί. Τα ιδιωτικά μαιευτήρια απαιτούν τους μισθούς ενός χρόνου για μια γέννα.

Η υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας των γιατρών του ΙΚΑ, οι συγχωνεύσεις κλπ. ξεπαραδιάζουν τα νέα ζευγάρια στα ιδιωτικά παιδικά ιατρεία.

Η παιδεία γίνεται όλο και ακριβότερη. Τα παιδιά της Εργατικής τάξης, όσα σπούδασαν, είναι στην ανεργία και την ανασφάλεια.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

ΤΟ κίνημά μας, το ΠΑΜΕ είναι κοντά στη νέα γενιά. Το ΜΑΣ προσπαθεί να οργανώσει τους αγώνες των σπουδαστών, φοιτητών.

Τα κλαδικά συνδικάτα και οι ομοσπονδίες καταβάλλουν προσπάθειες να αναδείξουν, να προβάλουν αυτά τα προβλήματα, να συσπειρώσουν τους νέους.

Ξέρουμε ότι πρέπει να κάνουμε πολλά ακόμα.

Όμως καλούμε τους νέους, τις νέες, τα νέα ζευγάρια να συμπορευτούν μαζί μας στο εργατικό κίνημα, να κλείσουν τα αυτιά στις σειρήνες που θέλουν σιγή νεκροταφείου στο εργατικό κίνημα, που θέλουν άοσμο και άχρωμο κίνημα, χωρίς ταξικές αναφορές.

Θέλουν Κίνημα που θα κλείνει το μάτι στη διαχείριση, τις κοινοβουλευτικές αυταπάτες και θα αφορίζει την ταξική πάλη.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, 

Το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης – τρόικας – πλουτοκρατίας, ετοιμάζεται για μια πρωτόγνωρη έφοδο ενάντια στα δικαιώματα και στην ίδια τη ζωή μας.

  • Τα νέα μέτρα δεν είναι ξεκομμένα απ’ τα προηγούμενα και ούτε, φυσικά, είναι τα τελευταία. Τα έχουν έτοιμα Κυβέρνηση και οι κομπάρσοι του συστήματος. Φαίνεται ότι είναι ζήτημα ημερών η κατάθεσή τους στη Βουλή.
  • Αποτελούν μέρος μιας ενιαίας, στρατηγικά σχεδιασμένης επίθεσης.

Απέναντι σε αυτήν την επίθεση, απαιτείται οργανωμένος αγώνας με σχέδιο και στόχο που θα υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα.  

Για το ταξικό εργατικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, θεωρούμε ότι είναι ιερή υποχρέωση η οργάνωση των εργαζομένων, η οργάνωση του αγώνα από κλάδο σε κλάδο, εργοστάσιο το εργοστάσιο, σχολειό το σχολειό, γειτονιά τη γειτονιά, με σύνθημα:

«ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ».

ΤΟ ΠΑΜΕ κατά την τελευταία κοινή συνεδρίαση των Εκτελεστικών Επιτροπών ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, κατέθεσε πρόταση για άμεση κλιμάκωση – με 48ωρη απεργία – από τη μέρα που θα ξεκινήσει στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του αντεργατικού – αντιλαϊκού τερατουργήματος, βάζοντας μια σημαντική «υποθήκη» για τη συνέχεια.

Οι πλειοψηφίες ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και «Αυτόνομη Παρέμβαση») απέρριψαν την πρόταση του ΠΑΜΕ, την οποία και παρέπεμψαν σε μελλοντική συνεδρίαση των οργάνων.

  • Είναι άλλο ένα στοιχείο που καταδείχνει ότι διευκολύνουν την κυβέρνηση, το κεφάλαιο, να περάσουν με λιγότερους κραδασμούς και πολιτικό κόστος και τα νέα αντιλαϊκά μέτρα.  
  • Είναι άλλο ένα στοιχείο που πρέπει να αποκαλυφθούν όσοι αθωώνουν τους εμπνευστές και πρωταγωνιστές της λαίλαπας, όπως εκείνοι που ισχυρίζονται: Ότι υπάρχει κάποιο «κακό ΠΑΣΟΚ», ότι μπορεί να υπάρξει και «καλό μνημόνιο», μέσα από μια «επαναδιαπραγμάτευση».

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να σχεδιάσουν την κλιμάκωση της πάλης τους. Επιτακτικά να οργανωθεί τώρα, αποφασιστικά, ταξικά, ο ξεσηκωμός εναντίον τους.

Το ΠΑΜΕ σας καλεί να απαντήσουμε με δυναμική 48 ΩΡΗ απεργία στις 28 – 29 ΙΟΥΝΗ.

Ως τότε, οργανώνουμε Πανελλαδικά Συλλαλητήρια το ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΙΟΥΝΗ

( ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ έχει οριστεί στις 10.30π.μ. την Πλατεία ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ)

Από τις 18 και ως την 48 ωρη απεργία, όλο αυτό το 10 ΗΜΕΡΟ, να οργανωθούν παντού πολύμορφες κινητοποιήσεις από τα συνδικάτα, τα σωματεία, τις Ε.Α., σε κάθε εργατική γειτονιά, σε κάθε λαϊκή συνοικία.

Σας καλούμε όλους,

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τις νέες, τους νέους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς εμπόρους, τους αγρότες, τις γυναίκες – εργαζόμενες – άνεργες, να δώσουμε τη μάχη του 10 ΗΜΕΡΟΥ των κινητοποιήσεων, με αποκορύφωμα της 48 ΩΡΗΣ απεργίας.

Οργώνοντας στην κυριολεξία κάθε χώρο δουλειάς, μικρό ή μεγάλο. Κάθε γειτονιά, κάθε χωριό.

Καλούμε τα συνδικάτα, σωματεία, να πάρουν τώρα τις αποφάσεις τους, μέσα από μαζικές διαδικασίες, Γεν. Συνελεύσεις.

Όπως το κεφάλαιο – η εργοδοσία προχωρά σχεδιασμένα και μελετημένα, έτσι και η εργατιά μαζί με τους συμμάχους της, μπορεί να σχεδιάσει το δικό της αγώνα.