Η Ρεάλ πουλά την εκμετάλλευση του «Μπερναμπέου» για 400 εκ. ευρώ

Η Ρεάλ Μαδρίτης εξασφαλίζει κερδοφορία από το νέο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Ο ισπανικός σύλλογος, γράφει η El Confidencial, κατέληξε σε συμφωνία με αμερικανικό fund για την εκμετάλλευση των εμπορικών περιουσιακών στοιχείων της εγκατάστασης, που τελεί υπό ανακαίνιση, έναντι 400 εκατομμυρίων ευρώ.

Η αναδιάρθρωση του γηπέδου θα επιτρέψει στον σύλλογο να εξασφαλίσει έσοδα εκτός των αγωνιστικών ημερών, που μόλις και μετά βίας αγγίζουν τις 29 ημέρες σε σύνολο 365. Στο νέο «Μπερναμπέου», η Ρεάλ Μαδρίτης θα μπορεί να διοργανώνει συναυλίες, ψυχαγωγικές δραστηριότητες, εκθέσεις κι άλλους αθλητικούς αγώνες χωρίς καμία επιβάρυνση στον αγωνιστικό χώρο.

Από το 2018, η Ρεάλ Μαδρίτης έχει συνάψει συμφωνία με τη Legends για την αναθεώρηση και τη βελτιστοποίηση των εμπορικών ευκαιριών του γηπέδου της. Η αμερικανική εταιρεία δημιουργήθηκε από τους Νιου Γιορκ Γιάνκις και τους Ντάλας Καουμπόις στο Σαν Φρανσίσκο, ενώ το αμερικανικό fund Sixth Street αγόρασε το 51% των Legends νωρίτερα φέτος.

Καθώς το σχέδιο των Legends είναι δύσκολο να εφαρμοστεί, ο πρόεδρος της Ρεάλ, Φλορεντίνο Πέρεθ, πούλησε ένα μερίδιο σε ένα ταμείο επιχειρηματικών κεφαλαίων, εξασφαλίζοντας έτσι στη Ρεάλ Μαδρίτης ένα σταθερό ετήσιο ποσό, χωρίς να ανησυχεί για την αθλητική εξέλιξη του συλλόγου.

Ο Πέρεθ στράφηκε στην αμερικανική επενδυτική τράπεζα JP Morgan και στην Bank of America για να του χορηγήσουν νέο δάνειο ύψους 250 εκατομμυρίων ευρώ για την ολοκλήρωση των εργασιών στο νέο γήπεδο, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τις αρχές του 2023.

Σύμφωνα με την El Confidencial, το τελικό κόστος της ανακαίνισης θα αυξηθεί κατά 33% συγκριτικά με την πρώτη εκτίμηση. Αρχικά η Ρεάλ Μαδρίτης είχε προβλέψει συνολικό κόστος 575 εκατ. ευρώ, έναντι των άνω των 800 εκατ. ευρώ που θα καταλήξει να πληρώσει.

naftemporiki.gr