Η προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή της «Λαϊκής Ενότητας» στα Τρίκαλα

lae logo

Συγκροτήθηκε η προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή Νομού Τρικάλων της «Λαϊκής Ενότητας».

Aναλυτικα η ανακοίνωση:

Το τρίτο μνημόνιο είναι η νέα σκληρή πραγματικότητα με την οποία ο ελληνικός λαός θα έρθει αντιμέτωπος το επόμενο διάστημα.

Το τρίτο μνημόνιο περιλαμβάνει σκληρά μέτρα που πλήττουν καίρια –για μια ακόμη φορά- το εισόδημα των πιο αδύναμων κοινωνικών τάξεων. Τα συνήθη υποζύγια, μισθωτοί στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, συνταξιούχοι μικροί επιχειρηματίες και αυτοαπασχολούμενοι, καλούνται να πληρώσουν την κρίση παρά τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης Τσίπρα για το αντίθετο.

Η κυβέρνηση Τσίπρα προχώρησε στην υπογραφή του τρίτου μνημονίου παραβιάζοντας την εντολή που ο ελληνικός λαός έδωσε με τη ψήφο του στις 25 Ιανουαρίου. Παραβιάζοντας το μεγαλειώδες «ΟΧΙ» του δημοψηφίσματος του Ιουλίου.

Αγωνιστές και αγωνίστριες που τα προηγούμενα χρόνια έδωσαν τον αγώνα –μέσα από διαφορετικές οργανώσεις και συλλογικότητες- ενάντια στα μνημόνια και που σήμερα πιστεύουν ότι ο αγώνας αυτός θα πρέπει να συνεχιστεί με κάθε τρόπο,πραγματοποίησαν σύσκεψη με θέμα τη συγκρότηση μιας νέας Λαϊκής Ενότητας που θα έχει τη μορφή μετώπου και δώσει τη μάχη ενάντια στα μνημόνια και στις σκληρές νεοφιλελεύθερες πολιτικές που η κυβέρνηση Τσίπρα επέλεξε να υπηρετήσει.

Στόχος της Λαϊκής Ενότητας θα είναι η ακύρωση όλων των μνημονιακών συμφωνιών, η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, η αποκατάσταση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, η επαναφορά μισθών και συντάξεων, η εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σε απόλυτη αρμονία με τις εξελίξεις στη κεντρική πολιτική σκηνή, την ανεξαρτητοποίηση συντρόφων από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, τις προσπάθειες που γίνονται σε πανελλαδικό επίπεδο για τη συγκρότηση της νέας Λαϊκής αντιμνημονιακής Ενότητας και τη συμμετοχή στην εκλογική μάχη του Σεπτεμβρίου που η κυβέρνηση Τσίπρα αποφάσισε να πραγματοποιηθούν άρον-άρον.

Για το συντονισμό αυτής της προσπάθειας ορίστηκε Προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή η οποία αποτελείται από τους: Χρήστο Αυγέρο, Δημήτρη Κάβουρα, Δημήτρη Καπέλα, Δημήτρη Μανίκα, Γιώργο Μπουκουβάλα, Γιάννη Παπαϊωάννου, Δημήτρη Παπαθανασίου, Δημήτρη Σαριγγαλά.

Ως πρώτο αποφασιστικό βήμα για τη δημιουργία της Λαϊκής Ενότητας και στο νομό Τρικάλων κρίθηκε απαραίτητο να πραγματοποιηθεί μια ευρεία συνέλευση την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015, στις 7 το απόγευμα, στο «Μανδραγόρα» και στην οποία καλούνται να συμμετέχουν όλοι και όλες όσοι πιστεύουν ότι τίποτα δεν χάθηκε, ότι το «ΟΧΙ» στα μνημόνια μπορεί να νικήσει.

Γραφείο Τύπου
Λαϊκή Ενότητα Τρικάλων

.