Η πρόγνωση της ΕΜΥ μέχρι και τα Χριστούγεννα

Η πρόγνωση για την Παρασκευή

Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις κυρίως στα νότια και τα ανατολικά. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως τις πρωινές και τις βραδινές ώρες και κυρίως στα ηπειρωτικά θα σχηματιστούν ομίχλες.
Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και στα βόρεια θα φθάσει τους 12 με 13 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 14 με 17 βαθμούς και στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.
Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Πρόγνωση για το Σάββατο (Παραμονή Χριστουγέννων)

Αραιές νεφώσεις κατά τόπους και κατά περιόδους πυκνότερες. Τις πρωινές και τις βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και κυρίως στα ηπειρωτικά θα σχηματιστούν ομίχλες.
Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στα νότια πελάγη δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της. Στα βόρεια θα φθάσει τους 13 με 14 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 16 με 17 βαθμούς και στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 18 βαθμούς Κελσίου. Κατά τόπους παγετός τις πρωινές ώρες στα βόρεια.

Πρόγνωση για την Κυριακή (Χριστούγεννα)

Γενικά άιθριος καιρός. Τις πρωινές και τις βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα ηπειρωτικά όπου πιθανώς να σχηματιστούν ομίχλες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά τμήματα του Αιγαίου τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.