«Η πολιτική επιστρέφει! Με τη Νέα Αριστερά για τη ζωή που μας αξίζει!»

Με το σύνθημα «Η πολιτική επιστρέφει! Με τη Νέα Αριστερά για τη ζωή που μας αξίζει!» η Νέα Αριστερά ξεκινά τις τριήμερες εργασίες της  Ιδρυτικής Πανελλαδικής της Συνδιάσκεψη την Παρασκευή 1η Μαρτίου 2024 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) στο συνεδριακό χώρο Μελίνα Μερκούρη.

«Είμαστε εδώ για να αποτελέσουμε ένα νέο κόμμα το οποίο θα λειτουργήσει ως σημείο συνάντησης ανθρώπων με διαφορετικές διαδρομές, αλλά και εμπειρίες, για τις μεγάλες μάχες που έχουμε μπροστά μας. Κανείς, καμία και κανένα δεν περισσεύει. Η δημοκρατική διαμόρφωση, ο οργανωμένος διάλογος και πάνω από όλα η εμπιστοσύνη στις προθέσεις όλων μας, είναι οι αφετηρίες μας. Η βαθιά πεποίθησή μας ότι τα σημερινά αδιέξοδα μπορούν να δώσουν τη θέση τους σε μια άνθιση κοινωνικών αγώνων και πολιτικών αλλαγών είναι η πυξίδα μας» δηλώνει στην ιδρυτική της διακήρυξη και προσκαλεί σε  μια ανοιχτή ιδρυτική συνδιάσκεψη που θα εμπνεύσει εμπιστοσύνη και σιγουριά στην κοινωνία, «για να μιλήσουμε με σαφή τρόπο για τα μεγάλα θέματα της εποχής μας, προτάσσοντας τη δυνατότητα και την αναγκαιότητα μιας νέας αρχής για την Αριστερά που χρειαζόμαστε, και για τη χώρα. Για μια κοινωνία με ισότητα, ελευθερία και δικαιοσύνη. Για τη ζωή που μας αξίζει.»

Η έναρξη της Ιδρυτικής Συνδιάσκεψης έχει οριστεί για τις 6μμ ενώ η ομιλία του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Αλέξη Χαρίτση για τις 6.30μμ

Κατά το τριήμερο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους θα φιλοξενηθούν παράλληλες θεματικές συζητήσεις. Οι διαδικασίες θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 3 Μαρτίου.