Info
Χρόνος Προετοιμασίας: 10λ
Χρόνος Μαγειρέματος: 4λ
Βαθμός Δυσκολίας:
Υλικά
Για 4 μερίδες
- 1 κιλό φρέσκο σαμιακό γαριδάκι
- Ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι
- Λίγο μαϊντανό για το γαρνιτούρα
Εκτέλεση
-
Ξεπλένουμε καλά το γαριδάκι με θαλασσινό νερό (ή νερό βρύσης) και το στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι.
-
Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το λάδι και, όταν κάψει, ρίχνουμε το γαριδάκι και το τηγανίζουμε για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει ένα βαθύ πορτοκαλί χρώμα.
-
Σβήνουμε με φρεσκοστυμμένο λεμόνι.
-
Σερβίρουμε το γαριδάκι στα πιάτα και πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Μικρά Μυστικά
Για πιο έντονη γεύση μπορείτε να προσθέσετε στο τηγάνι λίγο ψιλοκομμένο σκόρδο και μια πράσινη πιπεριά.