Η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων αλλάζει την εικόνα της ΚΟΜΔΕ

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες στον χώρο της ΚΟΜΔΕ (Κέντρο Οχημάτων Μηχανημάτων Δημοσίων Έργων) στην περιοχή των Σαραγίων από την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων.

Με τις εργασίες προβλέπεται να γίνει αποκατάσταση των βλαβών, ενίσχυση του φέροντος οργανισμού και ανάδειξη του κτιρίου του Μηχανουργείου, το οποίο αποτελούσε  το κεντρικό κτίριο του συγκροτήματος του εργοταξίου των έργων αποξήρανσης της Θεσσαλικής πεδιάδας στα Τρίκαλα και  βρίσκεται στο χώρο που εξυπηρετεί σήμερα τις ανάγκες της ΚΟΜΔΕ, σε οικόπεδο επιφάνειας 155.477m2 στη συνοικία «ΣΑΡΑΓΙΑ».

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, οι εργασίες που εκτελούνται θα αναδείξουν τον χώρο και θα τον μετατρέψουν σε ένα εμβληματικό έργο και μια ιστορική πτυχή της πόλης των Τρικάλων. Η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων επιθυμεί να εντάξει τον χώρο της ΚΟΜΔΕ, ως ένα κομβικό σημείο Πολιτισμού για την πόλη με εναλλακτικές προτάσεις τουριστικής αξιοποίησή της και ένταξής της σε ένα ενοποιημένο πολιτιστικό πάρκο.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 1.300.000 ευρώ και αφορά στην αποκατάσταση και στην ανάδειξη του Παλαιού Εργοστάσιου Αποξήρανσης Τρικάλων.