Η περιφερειακή αρχή Κουρέτα, δεν μπορεί να μετατρέπει την περιφέρεια σε υποστηρικτή κομματικής εκδήλωσης

Χθές Παρασκευή 17/5/2024, έλαβα μέσω email απο το γραφείο τύπου της Περιφέρειας Θεσσαλίας, πρόσκληση σε εκδήλωση με θέμα “Εθνική Πράσινη Συμφωνία” για την Κυριακή 19 Μαϊου, με την υποσημείωση ότι πρόκειται για εκδήλωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Διαβάζοντας όμως την πρόσκληση, διαπίστωσα ότι δεν πρόκειται για εκδήλωση της περιφέρειας, αλλά για προεκλογική εκδήλωση του πολιτικού κόμματος ΚΟΣΜΟΣ ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ, στην οποία θα μιλήσει ο επικεφαλής του και πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Κόκαλης, στην οποία θα κάνει παρέμβαση και ο περιφερειάρχης.

Θεωρώ απαράδεκτο και ταυτόχρονα καταγγελτέο το γεγονός ότι η περιφέρεια τίθεται στην υπηρεσία πολιτικού κόμματος, αποστέλοντας προσκλήσεις για την εκδήλωσή του και μάλιστα με την ψευδεπίγραφη επισήμανση ότι πρόκειται για εκδήλωση της περιφέρειας.

Ατομικά ο περιφερειάρχης και κάθε περιφερειακός σύμβουλος, μπορεί να μετέχει σε όποια πολιτική εκδήλωση επιθυμεί, όμως δεν μπορεί να χρησιμοποιεί τον τίτλο και τον μηχανισμό της περιφέρειας για την στήριξή της.  

 

Τσιαπλές Αναστάσιος, περιφερειακός σύμβουλος, επικεφαλής της Λαικής Συσπείρωσης