Η Πανήγυρις της Ιεράς Μονής Αγίου Βησσαρίωνος Δουσίκου

Με Mοναστική Κατάνυξη και Μεγαλοπρέπεια περατώθηκε και φέτος η Πανήγυρις της Ιεράς Μονής του Αγίου Βησσαρίωνος Δουσίκου που βρίσκεται στην Πύλη Τρικάλων.

Στις φετινές Θρησκευτικές εκδηλώσεις της Μονής, παρευρέθηκαν, ευγενώς προσκληθέντες από τον Σεπτό μας Ποιμενάρχη κ. Χρυσόστομο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.

Το εσπέρας της 14ης Σεπτεμβρίου 2018, κατά την ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού, Χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, και συγχοροστάτησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, πλαισιωμένοι από ιερείς της Μητροπόλεως, αλλά και από πλήθος προσκυνητών που επισκέφτηκαν την Ιερά Μονή για να λάβουν την Ευλογία του Πολιούχου μας Αγίου.

Μετά το πέρας του Εσπερινού στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μονής, ακολούθησε η ακολουθία της Αρτοκλασίας από τους τρείς Ιεράρχες, ενώ ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης κ. Χρυσόστομος στην σύντομη προσλαλιά του ευχαρίστησε θερμά τους Αγίους Αρχιερείς για την παρουσία τους. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων με τον μεστό του λόγο ανέλυσε χαρακτηριστικές στιγμές από τον βίο του Αγίου Βησσαρίωνος και τα παραδείγματα που δίνει σήμερα ο Άγιος σε όλους τους Έλληνες και όχι μόνο.

Την κυριώνυμο ημέρα πραγματοποιήθηκε τρισαρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντων των ανωτέρω αρχιερέων, ενώ στο Ιερό Βήμα παρέστη συμπροσευχόμενος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυλώνος κ. Χριστόδουλος.

Στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μονής, ακολούθησε η ακολουθία της Αρτοκλασίας και του υψώματος του Αγίου Βησσαρίωνος από τους τρείς Ιεράρχες, ενώ τον Θείο Λόγο Κήρυξε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος ο οποίος αναφέρθηκε στις μεγάλες αρετές του Αγίου Βησσαρίωνος.