Η πανδημία έδωσε την χαριστική βολή στην Τρικαλινή αγορά

 Μη αναστρέψιμη θα πρέπει να θεωρείται η κατάσταση στο εμπόριο και την επιχειρηματικότητα, ύστερα από το λουκέτο σε καταστήματα και επιχειρήσεις, λόγω του κορονοϊού.

Σε τοπικό επίπεδο οι Τρικαλινοί έμποροι, επαγγελματίες και βιοτέχνες περίμεναν να «ρεφάρουν» την περίοδο των γιορτών του Πάσχα, βγάζοντας τα «σπασμένα» της προηγούμενης περιόδου, αλλά μάταιο και αυτό έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα. Τώρα όχι μόνο δεν θα γίνει κάτι τέτοιο, αλλά η ολική καταστροφή του εμπορικού κόσμου είναι προδιαγεγραμμένη και προ των πυλών. Με κλειστά τα καταστήματα, με την έλλειψη του αγοραστικού κοινού και με την ψυχολογία του κόσμου στο ναδίρ, τι ανάπτυξη να υπάρξει και για ποια αισιοδοξία να μιλάμε. Όσα επιδόματα και να δοθούν από το κράτος, είναι σταγόνα στον ωκεανό, μπροστά στις ανυπέρβλητες ανάγκες εμπόρων και επιχειρήσεων. Ο «θάνατος του εμποράκου» αυτή την φορά είναι ένα γεγονός που δεν επιδέχεται καμία μα καμία αμφισβήτηση.

Ίδια και απαράλλαχτα είναι τα πράγματα και στον τουριστικό τομέα. Όλοι κάνουν πλέον λόγο για χάσιμο της φετινής τουριστικής χρονιάς, με το νομό Τρικάλων να δέχεται ένα ακόμη βαρύ πλήγμα στην τοπική ανάπτυξη και οικονομία. Πολύ σωστά κάποιοι επιχειρηματίες του τουρισμού υποστηρίζουν πως δεν μας έφτανε η 10ετη και πλέον οικονομική κρίση, ήρθε τώρα και ο κορονοϊός να μας αποτελειώσει ολοκληρωτικά.