Οι παλιοί είναι αλλιώς…

DSC03776

Συζητούσαν λες και γνωρίζονταν χρόνια… Κι όμως, μόλις είχαν συστηθεί!!

Για τον Κων/νο Παπαστεργίου και την Άννα Θεοφυλάκτου ο λόγος, που «συνελήφθησαν» από το φωτογραφικό φακό του trikalaIN στο περιθώριο των εγκαινίων της φωτογραφικής έκθεσης «Μνήμες Πόντου» στο Μουσείο Βασίλη Τσιτσάνη του Μύλου Ματσόπουλου εντός του πλαισίου των εκδηλώσεων της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων και Μικρασιατών Τρικάλων για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Ο τέως Δήμαρχος Τρικκαίων ανέγνωσε και θαύμασε το εντυπωσιακό βιογραφικό (δείτε το στη ΦΩΤΟ 2, πάνω δεξιά) της Οφθαλμιάτρου, Επιτίμου Προέδρου της Μέριμνας Ποντίων Κυριών Θεσσαλονίκης και Επικεφαλής του Συνδέσμου Φιλίας «Ελλάς-Κύπρος», η οποία τιμήθηκε με το Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών.

Αμέσως, έσπευσε να σφίξει το χέρι της σεβάσμιας κυρίας και ν’ ανοίξει διάλογο μαζί της σχετικώς με την πανελληνίως αναγνωρισμένη προσφορά της…

Η Έκθεση, που θα διαρκέσει έως τις 9 Μαΐου (Ώρες Λειτουργίας: 09:00 – 13:00 και 18:00 – 20:00), περιλαμβάνει 250 περίπου φωτογραφίες από την (κοινωνική, εκπαιδευτική, θρησκευτική) ζωή στον Εύξεινο Πόντο, καθώς και ειδικό τμήμα που αφορά στην εγκατάσταση των προσφύγων στην Ελλάδα.

Πρόκειται για μέρος του αρχείου (σ.σ. πάνω από 2.500 ενσταντανέ), που η κα. Θεοφυλάκτου δώρισε και το Κέντρο Ιστορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης αξιοποίησε.

DSC03789