Η Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας τιμάται στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων

Η 3η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως  Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ). Η ημέρα αυτή θεσπίστηκε το 1992 και γιορτάζεται παγκοσμίως, στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση και προώθηση της κατανόησης σε θέματα αναπηρίας και την κοινωνική κινητοποίηση για την ένταξη των ατόμων με αναπηρία σε κάθε πτυχή της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής.

Τιμώντας αυτή την Παγκόσμια Ημέρα στις 4-12-2023  διοργανώθηκαν στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων δράσεις ευαισθητοποίησης και κοινωνικής ένταξης όπως βιωματικές δραστηριότητες οι οποίες αφορούσαν δυσκολίες όρασης, ακοής, κινητικότητας καθώς και αισθητηριακές, προβολή σχετικής ταινίας μικρού μήκους,  τραγούδια που ερμήνευσαν οι μαθητές, κολλάζ με σκέψεις, ερωτήσεις των μαθητών που συμμετείχαν ενεργά.

Τα συμπεράσματα των μαθητών ήταν οι φράσεις:

 «Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι! Σεβασμός, αλληλεγγύη, αποδοχή και καθημερινή υποστήριξη σε ανθρώπους με αναπηρία ή/και εκπαιδευτικές ανάγκες. Όταν μπαίνουμε στα παπούτσια του άλλου γινόμαστε μια δυνατή ομάδα!»

Το σχολείο ευχαριστεί την Εκπαιδευτικό Παράλληλης Στήριξης Παναγιώτα Κοκκινάκη και τη Μουσικό Νατάσα Μακρή που οργάνωσαν τις δράσεις αυτές.