Η Όμικρον φέρνει ανατροπές-Έως και 60% φτάνουν οι ακυρώσεις στις κρατήσεις στα ξενοδοχεία των Τρικάλων

Και ενώ όλα έδειχναν να έχουν επιστρέψει τα χαμόγελα στα πρόσωπα των ξενοδόχων των Τρικάλων και του προσωπικού που αυτά απασχολούν, με την μεγάλη κίνηση που παρατηρήθηκε τις μέρες των Χριστουγέννων, ύστερα από ένα μακρύ διάστημα που είτε παρέμειναν κλειστά είτε υπολειτουργούσαν, ήρθε η μετάλλαξη Όμικρον να φέρει ολικές ανατροπές στο σκηνικό που πήγαινε να διαμορφωθεί.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων επισιτισμού και ύπνου Τρικάλων κ. Γιώργο Ανδριόπουλο, για την περίοδο της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων πέφτουν «βροχή» οι ακυρώσεις από επισκέπτες που είχαν κάνει κράτηση στα ξενοδοχεία της περιοχής μας. Το ποσοστό των ακυρώσεων φτάνει ακόμα και το 60% και ίσως να το ξεπερνάει σε κάποιες περιπτώσεις, με τους επισκέπτες να αναβάλλουν την τελευταία στιγμή το ταξίδι τους προς τα Τρίκαλα, λόγω του φόβου που προκαλεί η μεγάλη διασπορά των κρουσμάτων. Όπως τονίζει στο trikalaIN.gr ο κ. Ανδριόπουλος, μεγάλη ανησυχία και προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις των ξενοδόχων στα Τρίκαλα, καθώς βλέπουν τις προετοιμασίες μηνών για την περίοδο των γιορτών να πάνε χαμένες, ενώ η οικονομική δυσπραγία είναι και πάλι προ των πυλών.

Θα έχει πραγματικά ενδιαφέρον να δούμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση σε ένα κλάδο που έχει πληγεί ιδιαίτερα στο παρελθόν από την πανδημία.