Οι μετανάστες στο δήμαρχο Τρικκαίων

thessaloi

Η σχέση των Τρικάλων με τους μετανάστες μας σε όλον τον κόσμο, είναι μια σχέση ουσίας.

Επικυρώνεται, δε, με τις συνεχείς και συχνές επαφές για πλήθος θεμάτων, ανάμεσα στον Δήμαρχο Τρικκαίων και στους συλλόγους των Αποδήμων. Εδραιώνεται, ταυτοχρόνως, με το 7ο Παγκόσμιο Συνέδριο-Αντάμωμα Θεσσαλών, που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Λάρισας στις 11 Ιουλίου 2015. Το θέμα του είναι: «Θεσσαλικός Πολιτισμός και Αναπτυξιακές Πρωτοβουλίες».

Για τον λόγο αυτόν, σήμερα το πρωί, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών κ. Γιώργος Βόμπρας, επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Τρικκαίων, συνοδευόμενος από τον ταμία κ. Θεοδ. Τασίκα και τη – γερμανίδα – αντιπρόεδρο του ελληνικού συλλόγου του Γκύτερσλο.

Συζητήθηκαν, βεβαίως, θέματα για την πορεία της χώρας μας αυτή την κρίσιμη περίοδο, με τον Δήμαρχο κ. Παπαστεργίου να ενδιαφέρεται ιδιαιτέρως για τη θέση των τρικαλινών στην κοινωνία της Γερμανίας.

Αντηλλάγησαν, επίσης, απόψεις για τα θέματα του Ανταμώματος και την εκεί παρουσία του Δημάρχου Τρικκαίων.

Επίσης, έγινε ιδιαίτερη αναφορά, για το εξαιρετικά σημαντικό πολιτιστικό γεγονός, των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Βασίλη Τσιτσάνη, οι οποίες θα πραγματοποιούν το ερχόμενο φθινόπωρο στη Γερμανία.

.