Η μεγάλη σημασία των ευρωεκλογών επισημάνθηκε σε εκδήλωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας (βίντεο)

Η μεγάλη σημασία που έχει για την Ελλάδα η συμμετοχή των πολιτών στις επικείμενες ευρωπαϊκές εκλογές, ήταν το αντικείμενο της εκδήλωσηςτης Περιφέρειας Θεσσαλίαςμε τίτλο «Αυτή την φορά ψηφίζω. Η σημασία των Ευρωπαϊκών εκλογών το 2019», που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στα Τρίκαλα και συγκεκριμένα στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου ANANTICITYRESORT.

Διακεκριμένα πολιτικά στελέχη του ευρωκοινοβουλίου, όπως ο γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Κύρτσος και η παλιά δόξα του αθλητισμού και Τρικαλινή στην καταγωγή Σοφία Σακοράφα, μίλησαν για το μέλλον της Ελλάδας που περνάει μέσα από τον δρόμο της Ευρώπης, τονίζοντας ότι στις επόμενες εκλογές θα πρέπει οι Έλληνες πολίτες να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες για να ψηφίσουν τους αντιπροσώπους τους στην ευρωβουλή. Όπως επεσήμανε ο Γιώργος Κύρτσος «αυτές οι ευρωεκλογές θα είναι διαφορετικές από τις προηγούμενες. Από την μια υπάρχουν οι δυνάμεις της περισσότερης Ευρώπης και από την άλλη οι δεξιόστροφες δυνάμεις, που κινούνται στα δεξιά του ευρωπαϊκού λαϊκού κόμματος, που θέλουν λιγότερη Ευρώπη. Εμείς θέλουμε μια Ευρώπη περισσότερο προσαρμοσμένη στα ελληνικά δεδομένα».

Καλεσμένη στην εκδήλωση ήταν και η Ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, που δυστυχώς δεν μπόρεσε να παραστεί λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε πως ανέκαθεν η Ευρώπη αποτελούσε μια μεγάλη δύναμη, γι’ αυτό άλλωστε και όλοι θέλουν να έρθουν στην Ευρώπη. Αναφερόμενος στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, επεσήμανε πως έχει αφήσει βαθύ το αποτύπωμα της στην Ευρώπη, έχοντας επιλεγεί ως κομβικό σημείο. Επιπλέον η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι η 1η βραβευμένη Περιφέρεια για την προβολή του έργου της Ευρώπης, που είναι πλούσια και μεγάλο σε κοινωνικούς τομείς, στον τομέα των μεγάλων έργων, του πολιτισμού κλπ.

Κάλεσμα στους νέους κυρίως ανθρώπους να συμμετάσχουν σ’ αυτές τις εκλογές, απηύθυναν τόσο οΑντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, όσο και ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Γιάννης Μπουτίνας, υπογραμμίζοντας πως το μέλλον μας είναι συνυφασμένο με το μέλλον της Ευρώπης.

Το συντονισμό του προγράμματος είχε ο δημοσιογράφος Σωτήρης Πολύζος.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως την εκδήλωση που αποτελούσε συνδιοργάνωση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π Περιφέρειας Θεσσαλίας και του EuropeDirect, παρακολούθησε πλήθος κόσμου, πολιτικοί παράγοντες, εκπρόσωποι φορέων και απλοί πολίτες.