Η μεγαλειώδη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, προάγγελος της αποφασιστικής ενίσχυσης του ΚΚΕ.

Πραγματοποιήθηκε χθες  μια μεγαλειώδη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, προάγγελος της αποφασιστικής ενίσχυσης του ΚΚΕ στις κάλπες της Κυριακής στο μεγαλύτερο αστικό κέντρο της χώρας και παντού, με κεντρικό ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα.

Χιλιάδες λαού και νεολαίας κατέκλυσαν την καρδιά της Αθήνας , σε μια ανάπαυλα της εκλογικής μάχης που συνεχίζεται με αμείωτη ένταση ως το τελευταίο λεπτό πριν το κλείσιμο της κάλπης την ερχόμενη Κυριακή. Οι κόκκινες σημαίες χρωμάτισαν τον ορίζοντα, ο παλμός δονούσε την ατμόσφαιρα και η μαχητικότητα «μετάγγιζε» διαρκώς αισιοδοξία ότι και αυτή τη μάχη θα την κερδίσουμε, θα ανεβάσουμε το Κόμμα μας πιο ψηλά, με νέες δυνάμεις θα μας βρουν οι μάχες που έρχονται.

Παραθέτουμε  κάποια αποσπάσματα από  την ομιλία του Δ. Κουτσούμπα:

«Από την πλατεία Συντάγματος στέλνουμε σε όλη την Ελλάδα ηχηρό μήνυμα ενίσχυσης του ΚΚΕ. Την Κυριακή το βράδυ το Κόμμα μας μπορεί να είναι και θα είναι ακόμα πιο ψηλά.

Από εδώ, από το κέντρο της Αθήνας, ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους εργαζόμενους της Ελλάδας που παρακολουθούν αηδιασμένοι το σόου της καταγραφής εκατομμυρίων, ακινήτων και μετοχών, ενώ εκείνοι μετρούν και το τελευταίο ευρώ για να βγάλουν τον μήνα.

Ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους λαούς της Ευρώπης που βρέθηκαν στους δρόμους του αγώνα ενάντια στην πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεών τους.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους αγρότες της Γερμανίας που διαδήλωσαν ενάντια στην Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ. Με τους εργάτες στο Βερολίνο που ζητούν φτηνή στέγη.

Με το ένα εκατομμύριο εργαζόμενους της Γαλλίας που γέμισαν την πλατεία της Βαστίλης, ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο του Μακρόν.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους λιμενεργάτες της Ιταλίας που αρνήθηκαν να φορτώσουν τα δολοφονικά όπλα που κατευθύνονταν στην Ουκρανία και στο Ισραήλ.

Με τους φοιτητές στη Δανία, την Ολλανδία, που μαζί με τους συμφοιτητές τους στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, στο Κολούμπια και τα άλλα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ, ύψωσαν τις γροθιές τους ενάντια στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού.

Αυτή είναι η δική μας Ευρώπη. Με τους λαούς που αγωνίζονται. Θα γίνουμε και η δική τους φωνή στο επόμενο Ευρωκοινοβούλιο.

Κάνουμε στην άκρη όλους τους άλλους, όλους αυτούς που έχουν κλείσει τους λαούς της Ευρώπης στα κελιά της απομόνωσης από τα σύγχρονα δικαιώματα και τις ανάγκες τους, αυτής της φυλακής που λέγεται ΕΕ.

Τους αφήνουμε παρέα με τα λόμπι της διαφθοράς, με τα μονοπώλια που εκπροσωπούν και που ψηφίζουν για λογαριασμό τους ευρωπαϊκές οδηγίες και κανονισμούς.

Μόνοι τους και όλοι μας!

Την Ευρώπη των λαών την ονειρευόμαστε και τη χτίζουμε από σήμερα μέσα στους κοινούς αγώνες. Αύριο θα πάρει σάρκα και οστά, για να ζήσουν οι νεότερες γενιές σε μια ευρωπαϊκή ήπειρο χωρίς φτώχεια, ανεργία, πολέμους, εκμετάλλευση και προσφυγιά. Με μια ένωση, όπου η ελεύθερη ανάπτυξη του καθενός θα είναι και η προϋπόθεση για την ελεύθερη ανάπτυξη όλων.

Την Κυριακή το βράδυ όλοι οι εκβιασμοί επιστρέφονται.

Θα πάρει την απάντησή του ο κ. Μητσοτάκης που απειλεί τον λαό και τη νεολαία με αστάθεια, μνημόνια, σεισμούς, λοιμούς και καταποντισμούς έτσι και δεν ψηφίσουν το κόμμα του. Την είδαμε τη σταθερότητά σας, κ. Μητσοτάκη. Τη ζήσαμε για τα καλά πέντε χρόνια τώρα και ειδικά τους τελευταίους μήνες.

Τη ζει κάθε μέρα ο λαός στο σούπερ μάρκετ, βλέποντας στα ράφια τα αποτελέσματα της ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς, της ελεύθερης κίνησης εμπορευμάτων και κεφαλαίου, τις ιδρυτικές αξίες της ΕΕ, που όλοι πλην ΚΚΕ ψήφισαν και υπηρετούν.

Τη ζουν τα λαϊκά νοικοκυριά που εδώ και καιρό βιώνουν την ενεργειακή ακρίβεια και τώρα θα δουν ξανά νέες αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος, που υπογράφουν η ΕΕ, η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ που υποκλίνονται στην “πράσινη μετάβαση”.

Τη ζουν οι εργαζόμενοι που δουλεύουν 13ωρα χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Οι αυτοαπασχολούμενοι που οδηγούνται στο λουκέτο με τη φοροληστεία που τους επιβάλλετε. Οι βιοπαλαιστές αγρότες που διώχνονται από το χωράφι. Οι νέοι που αισθάνονται πως δεν έχουν διέξοδο.

Τη “σταθερότητά” σας τη ζούμε κάθε μέρα με τη χώρα μας να μπλέκεται όλο και πιο βαθιά στους πολέμους της ΕΕ, στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή. Ολόκληρες πόλεις και νομοί γίνονται ορμητήρια για επιθέσεις ενάντια σε άλλους λαούς και ο δικός μας λαός στόχος αντιποίνων.

Τη “σταθερότητά” σας έζησε ο λαός στις περιοχές που κάηκαν, καταστράφηκαν. Στη Θεσσαλία που πνίγηκε, επειδή τα μέτρα προστασίας της ζωής κοστίζουν και δεν αποφέρουν κέρδη, όπως προβλέπουν οι Οδηγίες της ΕΕ, τις οποίες εσείς ψηφίζετε και μετά εφαρμόζετε.

Τη βιώνουν οι οικογένειες των 57 συνανθρώπων μας που χάθηκαν τόσο άδικα στο έγκλημα των Τεμπών και σήμερα, μαζί με όλο τον λαό, εξοργίζονται από την προσπάθεια συγκάλυψής του.

 

Δεν θα σας περάσει!

Τη λευκή επιταγή που ζητάτε, για να έχετε τα χέρια σας λυμένα να συνεχίσετε την εγκληματική σας πολιτική, δεν θα την πάρετε. Θα τα βρείτε πολύ πιο σκούρα έχοντας απέναντί σας ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ και έναν λαό πολύ πιο αποφασισμένο να παλέψει για το δίκιο του.

Στις μέρες και τις ώρες μέχρι να κλείσει η κάλπη της Κυριακής θα δώσουμε τη μάχη!

Όλοι όσοι και όσες σκέφτονται να ψηφίσουν το ΚΚΕ, να το κάνουν!

Να φτάσουν στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ και να το καρφώσουν!

Πάμε, λοιπόν, να κάνουμε πράξη αυτό που φοβούνται. Να ανεβάσουμε το ΚΚΕ ακόμα πιο ψηλά.

Να είναι ξανά τρίτο κόμμα στην Αττική, με διψήφιο ποσοστό. Να είναι πολύ πιο ισχυρό πανελλαδικά.

Στις βουλευτικές εκλογές διαψεύσαμε όλες τις δημοσκοπήσεις και το ΚΚΕ κατέγραψε τη μεγαλύτερη άνοδο από όλα τα άλλα κόμματα με 7,7% πανελλαδικά και 9,6% στην Αττική, πάνω από το πανελλαδικό ποσοστό.

Διαψεύσαμε τις δημοσκοπήσεις και στις περιφερειακές εκλογές και εδώ στην Αττική, το ψηφοδέλτιο της” Λαϊκής Συσπείρωσης”, που το έδειχναν μεταξύ 4 με 6%, ήταν ξανά 3η δύναμη με 13,87% και 2η δύναμη σε Δυτικό και Κεντρικό Τομέα.

Και αυτό έγινε γιατί ακούραστα τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος, μέχρι την τελευταία στιγμή, μέχρι και να κλείσουν οι κάλπες, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να πάει το Κόμμα μας ακόμα πιο ψηλά.

Γιατί το ΚΚΕ εκφράζει την τιμή και την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού.

Αυτό θα κάνουμε και τώρα!

Και θα το κάνουμε ακόμα περισσότεροι, τις λίγες μέρες και ώρες που απομένουν μέχρι να κλείσει η κάλπη της Κυριακής.

Για να κάνουμε τη μεγάλη έκπληξη. Είναι στο χέρι μας! ΚΚΕ δυνατό, η ελπίδα είναι εδώ!