Οι μαθητές-ηλεκτρολόγοι του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων στην Κύπρο

EPAL 2

Εδώ και μία εβδομάδα βρίσκονται στην Κύπρο 20 μαθητές του τομέα Ηλεκτρολογίας και Ηλεκτρονικής του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων, με τη συνοδεία 3 καθηγητών, στα πλαίσια του προγράμματος LEONARDO – IVT.

Το πρόγραμμα αυτό είναι ένα από τα πολλά ευρωπαϊκά προγράμματα που υλοποιεί το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων και έχει τίτλο «ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΧΑΜΗΛΗΣ ΤΑΣΗΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ». Οι μαθητές κατά την διάρκεια παραμονής τους στην Κύπρο για δύο εβδομάδες θα παρακολουθήσουν στον εκπαιδευτικό οργανισμό υποδοχής θεωρητικά μαθήματα πάνω στο αντικείμενο και θα επισκεφτούν διάφορες ηλεκτρολογικές μονάδες για να κάνουν πρακτική άσκηση.

Παράλληλα θα επισκεφτούν επαγγελματικά λύκεια της Κύπρου, αντίστοιχα με το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων, για γνωρίσουν το εκπαιδευτικό σύστημά της και τις δυνατότητες που αυτό παρέχει.

Επίσης, κατά την διάρκεια της παραμονής τους στην Κύπρο, θα τους δοθεί η ευκαιρία να επισκεφτούν Μουσεία, Αρχαιολογικούς χώρους και άλλα μνημεία της Μαρτυρικής Κύπρου.

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί στις 29 Μαρτίου 2014 φέρνοντας μαζί τους από την Κύπρο, γνώσεις και δεξιότητες που απόκτησαν, οι οποίες θα αποτελέσουν ένα σημαντικό εφόδιο για την μετέπειτα επαγγελματική τους σταδιοδρομία ως ηλεκτρολόγοι.

Το κόστος του προγράμματος αυτού (εισιτήρια, διαμονή, διατροφή και εκπαίδευση) καλύπτεται πλήρως από την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και οι μαθητές και καθηγητές συμμετέχουν δωρεάν σε αυτό.

EPAL PAFOS1

.