Η Κομισιόν θωρακίζεται με ακόμα 300 εκατ δόσεις εμβολίου της Pfizer

Η Κομισιόν συμφώνη με την Pfizer για ακόμα 300 εκατ. δόσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού που έχει παράξει η Pfizer μαζί με την BioNtech.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέκτεινε το συμβόλαιο που έχει με την Pfizer/ΒιοΝtech, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο η Πρόεδρος της Κομισιόν. Σύμφωνα με την Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, η Κομισιόν εξασφάλισε 300.000.000 επιπλέον δόσεις από την Pfizer/ ΒioNtech.

Θυμίζουμε ότι τον περσινό Νοέμβρη, η Ε.Ε. είχε κλείσει συμφωνία με την οποία οι 27 χώρες θα αγοράσουν 200 εκατομμύρια δόσεις και έχουν επιλογή για την προμήθεια επιπλέον 100 εκατομμυρίων δόσεων. Συνεπώς, η Κομισιόν, έχει εξασφαλίσει συνολικά 600 εκατ. δόσεις εμβολίου της Pfizer για τα κράτη-μέλη της.

Η ανάρτηση της Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν

«Εξασφαλίζουμε ότι οι Ευρωπαίοι θα έχουν επαρκείς δόσεις για να μείνουν ασφαλείς. Τώρα τα ευρωπαϊκά κράτη μπορούν να αγοράσουν περισσότερες δόσεις του πρώτου εμβολίου που εγκρίθηκε από την ΕΕ», αναφέρει η πρόεδρος της Κομισιόν.

Η Κομισιόν είχε δεχθεί έντονες επικρίσεις για ανεπαρκή προμήθεια παρτίδων εμβολίων.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι οι καθημερινοί εμβολιασμοί στη χώρα μας θα αυξηθούν από 5.000 σε 8.000 ημερησίως.

news4health.gr